Rzutowanie szkiców na powierzchnię

Witam

Zwracam się do Was z prośbą o pomoc, ponieważ chciałbym rzutować szkic na kilka niepłaskich powierzchni według Z.
Po prostu nie mogę tego zrobić.
Załączam dany plik jako komputer PC.
UM005-VRD-Terrain globalny test Nico. SLDPRT (8.8 MB)

Czekam na Twoją opinię.
Miłego dnia wszystkim.
Mikołaj

Witaj Nicko,

Oto, co można znaleźć w Internecie i pomocy solidworks =>https://www.youtube.com/watch?v=Ig0IMnrjgDk
i =>Tworzenie rzutowanych krzywych - 2021 - Pomoc SOLIDWORKS
My w wersji SW 2022 SP4, a co z Tobą? Nie mogę zrobić testu ze zrzutem ekranu, ponieważ mój komputer jest przetwarzany.
Powodzenia.
@+.
AR

Witam @Nicko
Należy pamiętać o określeniu wersji Solidworks pliku oferowanego do pobrania. Lub zrobić zrzut ekranu i/lub wersję *. Step lub Parasolid lub IGES..., aby ci, którzy posiadają poprzednie wersje, mogli nadal pracować nad Twoim pytaniem...

3 polubienia

Witam

Jeśli jest to szkic2 modelu, to po prostu myślę, że jest z nim problem. Prawdopodobnie konieczne będzie rozbicie lub upewnienie się, że szkice znajdują się dokładnie naprzeciwko powierzchni (w obecnej sytuacji na zewnątrz powierzchni znajdują się fragmenty szkiców, na które mają być rzutowane, oraz linie, które się przecinają, więc prawdopodobnie jest to blokowanie)

Witam
Rzeczywiście, wydaje mi się, że jest problem ze szkicem.
Zrobiłem jednak test ze znacznie prostszym szkicem, ale który obejmuje całą powierzchnię powierzchni i nie mogę rzutować szkicu za jednym razem. Funkcję należy powtórzyć, za każdym razem wybierając jedną lub więcej nowych powierzchni. :confused:

Witam
Dziękujemy wszystkim za opinie.
Rzeczywiście, zapomniałem sprecyzować, że używam SLDW 2023.
Postaram się przerobić szkic, ponieważ jest on importowany z pliku dwg programu Autocad.

@Le_Bidule , myślę, że musimy " połączyć " docelowe powierzchnie projekcji tak, aby można było ją przeprowadzić w jednej operacji...

@Nicko ... To dobra próba, ale raczej rzadko zdarza się, że można użyć szkiców zaimportowanych z innego oprogramowania bez konieczności ich lekkiej przeróbki... :sweat_smile:

2 polubienia