Utworzyłem szkic na płaszczyźnie przedniej i chcę go rzutować na płaszczyznę nachyloną w stosunku do płaszczyzny czołowej.
Jeśli używam funkcji "konwertuj dane wejściowe", rzutowane krzywe są rzutowane względem normalnej nachylonej płaszczyzny, a nie do płaszczyzny ściany.
Na poniższych obrazkach możemy zobaczyć 3 widoki: Widok z prawej strony (gdzie widzimy kąt między dwiema płaszczyznami) / Widok z przodu (chciałbym, aby linie się nakładały) / Widok normalny do płaszczyzny.
Konkretnie mam plan 2D, który chciałbym przebudować w 3D, aby widok był oceniany w porównaniu z widokiem z przodu
Sztuczka polega na utworzeniu szkicu 3D na planie (poprzez dwukrotne kliknięcie na nachylonej płaszczyźnie) i z liniami konstrukcyjnymi ograniczającymi normalną początkowego szkicu.
To zabawne pytanie, bo przygotowałem tutorial na temat szkiców 3D / 3D na planach i o tym mówię. Jedyny problem, zapomniałem włączyć mikrofon (jestem piłką...)
Nie pobrałem załącznika, aby zobaczyć, co proponuje AC.
Na to wygląda. Z wyjątkiem tego, że używam do tego tylko jednego szkicu 3D. Na pochyłej płaszczyźnie tworzę szkic 3D na planie, pozostawiam tryb 3D na planie i dodaję swoje linie konstrukcyjne, aby wykonać ograniczenia.
rada, uważaj na automatyczne relacje ze szkicami 3D, osobiście dezaktywuję niektóre z nich . W przeciwnym razie prawdą jest, że jest to bardzo praktyczne, ale trudne do opanowania dla kogoś, kto jest w tym nowy.