Witam
Chciałbym stworzyć wyciągnięcie zgodnie z moim "szkicem 12" na "cilindre+dome", z wyjątkiem tego, że na SW nie mogę wybrać 2 ścian.
Pewnie robię to źle.... Czy ktoś ma rozwiązanie?
minion_tete.sldprt
Witam
Chciałbym stworzyć wyciągnięcie zgodnie z moim "szkicem 12" na "cilindre+dome", z wyjątkiem tego, że na SW nie mogę wybrać 2 ścian.
Pewnie robię to źle.... Czy ktoś ma rozwiązanie?
Witam
Czy mógłbyś zamieścić nam zrzuty ekranu przedstawiające Twój problem, ponieważ nie wszyscy możemy otworzyć plik (nadal jestem w 2016 roku)... Lub zrób krok i pokaż nam swoje potrzeby...
Witam
Nic nie stoi na przeszkodzie wytłaczaniu, ale nadal musisz określić, co chcesz zrobić.
Moja urocza kultura nie jest zbyt rozwinięta, więc domyślam się, że to oczy i okulary chcesz narysować.
Daje to to, co jest na obrazie, ale okulary są płaskie, jeśli okulary mają taki sam kształt jak głowa (a więc wypukłe), musiałbyś zrobić zakrzywioną powierzchnię i wytłoczyć do zakrzywionej powierzchni.
Ważną rzeczą do zapamiętania jest to, aby zaczynać od zewnątrz do wewnątrz, a nie na odwrót, jak w przypadku szkicu 12.
Zauważ, że ponieważ masz wersję SW Education, najwyraźniej istnieją funkcje, które nie są dostępne, takie jak vrap w funkcji nawijania. Ta funkcja oferuje proste rozwiązanie: ale nawet bez niej masz obie wymienione powyżej opcje.
Pozdrowienia
Witam ac cobra 427 ;-)
Najwyraźniej wnioskodawca chce stworzyć tę postać z kreskówki MMM
https://tel.img.pmdstatic.net/fit/http.3A.2F.2Fprd2-bone-image.2Es3-website-eu-west-1.2Eamazonaws.2Ecom.2Ftel.2F2018.2F12.2F19.2Fbff205a3-cb6b-4e1b-922d-62e8cbff93f5.2Epng/530x230/quality/80/les-minions-france-2-comment-sont-nes-ces-petits-etres-jaunes-le-cine-en-questions-video.jpg
Ta wersja edukacyjna ogranicza możliwości! Czekam na jego powrót, żeby zobaczyć, czy chce czegoś bardziej wyrafinowanego, czy mniej niż to, co mu zaoferowałem.
Pozdrowienia
Pozdrowienia
Witam
Dziękuję za odpowiedź, ale chciałbym wykonać usuwanie materiału wytłaczanego zgodnie z tym szkicem 12.
Przerysowałem swój szkic tak, aby usunięcie odbywało się tylko z jednej strony, jednak chciałbym, aby szkic miał 2 okręgi (szkic pierwszego załączonego pliku), a nie 2 półkola, ponieważ tam będzie wyglądał bardziej jak szturmowiec niż sługus (patrz piżama).
Nie wiem, czy moje wyjaśnienie było bardzo jasne.
Dla Twojej informacji, jest to część do druku 3D i to usunięcie materiału będzie miało na celu sklejenie oczu po raz drugi :)
Pozdrowienia.
Witam
Ben! Uh! nie jest to jasne, ale dostosowuję się ;-)
Jeśli chcesz wykonać usunięcie, zrób to, co ci powiedziałem, zaczynając od jednej płaszczyzny, jeśli otwory są kwadratowe do płaszczyzny przedniej lub dwóch płaszczyzn, jeśli twoje dwa otwory nie są równoległe.
Opublikuj swój plik z nowym szkicem, który chcesz, aby zrobić swoje: łatwiej będzie o nim dyskutować i trochę ci pomóc.
Pozdrawiam
Jeśli to możliwe, idealnym rozwiązaniem byłoby usunięcie 1,4 mm materiału z twarzy, który wskazałem na zdjęciu w piżumie po szkicu 12.
Pozdrowienia
Musisz wybrać 2 powierzchnie i będziesz miał
Całe okulary
PODĄŻAJĄC ZA LATAMI SOLIDWORKS
ty
Kilka przewodników
Najpierw tworzysz wyciągnięcie, a następnie cofasz to wyciągnięcie, aby utworzyć usunięcie materiału
lub tworzysz powierzchnię na x milimetrów, więc 1,2 wewnątrz Tworzysz swój szkic na zewnątrz pomieszczenia po stronie usuwania
i usuwanie materiału na utworzoną powierzchnię
@+
Cóż, majstrowałem przy czymś.... To jest w zasadzie to, co chciałbym dostać, ale jeśli to możliwe, w "czystszy" sposób, aby mieć stronę, na której mogę ponownie pracować.
Pozdrowienia
/sites/domyślne/pliki/from_ckeditor/minion_tete_6.png
Dobre wieści
Właśnie znalazłem rozwiązanie mojego problemu, umieściłem plik w pj dla zainteresowanych.
Dziękuję tym, którzy poświęcili czas na rozwiązanie mojego problemu.
Klasa A+