Witam
Czy wiesz (jeśli to możliwe), jak wydłużyć polilinię? Zagłębiłem się trochę we wszystkie opcje w Edytuj polilinię , ale nic nie pomaga.
Dziękuję
Witam
Czy wiesz (jeśli to możliwe), jak wydłużyć polilinię? Zagłębiłem się trochę we wszystkie opcje w Edytuj polilinię , ale nic nie pomaga.
Dziękuję
Witaj dbz,
Podam Ci link do dyskusji na temat lynkoa, która może Ci pomóc: http://www.lynkoa.com/questions/modifier-une-polyligne-apr%C3%A8s-%C3%A9dition
Dimitri
Witam
Co masz na myśli mówiąc o przedłużeniu polilinii?
Pozdrowienia
W rzeczywistości chciałbym dodać segment (linię lub łuk) do końca niezamkniętej polilinii.
Witam
Draftsight naprawdę nie jest moją filiżanką herbaty, ale po kilku próbach, aby przedłużyć polilinię po ostatnim segmencie, klikasz dwukrotnie polilinię, aby ją edytować, wpisujesz SHIFT + E dla Edytuj wierzchołek, a następnie SHIFT + N kilka razy, aby przejść do ostatniego wierzchołka, a następnie SHIFT + I dla Insert i tam zwykle możesz podać następny punkt końcowy.
Aby przedłużyć polilinię na jej początku, znalazłem tylko dwukrotne kliknięcie, aby edytować polilinię, następnie SHIFT + E, a następnie SHIFT + I dla Wstaw, a następnie przesuń punkty, ponieważ dodawany segment jest wstawiany między punktem początkowym a drugim punktem.
To trochę "przestrzeń"
Pozdrowienia
Zobacz ten bardzo prosty i dobry samouczek
https://www.youtube.com/watch?v=VWmLJTs0yZg
W 1 minucie 52 masz między innymi sterowanie klawiaturą
@+
Rzeczywiście, jest wręcz nieporęczny jak manip".
Pogodziłem się z dodaniem linii/łuku, a następnie scaleniem elementu dodanego do mojej polilinii (SHIFT+J, aby dołączyć)!
Dziękuję!
@dbz czy spojrzałeś na samouczek, który opublikowałem
Wydaje mi się to prostsze niż wyjaśnienie naszego przyjaciela @d. Rogera
@+
W rzeczywistości jest to trochę łatwiejsze z SHIFT J:
Tworzysz kolejną polilinię, zaczynając od końca pierwszej, następnie wybierasz dwie polilinie, następnie wpisujesz SHIFT J, a następnie ENTER, następnie wybierasz pierwszą polilinię, a następnie drugą, a następnie sprawdzasz, co powoduje spawanie 2 polilinii w jedną polilinię .....
Pozdrowienia
@gt22:
Widziałem, ale w moim przypadku nie rozszerzam na jednostkę, więc to nie działa. Z drugiej strony prawdą jest, że świetnie nadaje się do regulacji!
Nie ma znaczenia, że Twoja linia ma wymiar
Tak więc punkt odniesienia ma żądaną odległość
i tam nie ma bleme to działa
@+