Wydłużanie powierzchni

Witam

Czy możliwe jest wydłużenie takiej powierzchni bez konieczności ponownego szkicowania?

Musiałbym powiększyć zaznaczoną część na niebiesko, wiem, że jest to możliwe z funkcją "konwertuj elementy" ale w tym przypadku mam całą twarz podczas gdy chciałbym ją z 2 wydrążonymi częściami zaznaczonymi na czerwono,

Delikatność

capture.jpg

Witam

Tak, jest to możliwe dzięki funkcji przesuwania twarzy, patrz załączone linki:

http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/HIDD_DVE_FEAT_MOVE_FACE.htm

A oto film na YouTube, który Ci pokaże:

https://www.youtube.com/watch?v=Wkka-XMIaMI

2 polubienia

Dobra odpowiedź od @ac-kobry!

1 polubienie

Jest to coraz bardziej kuszące 

Coraz mniej rozumiem zadawane pytania

Proszę o trochę więcej wyjaśnień

W rzeczywistości, gdy używasz funkcji przekształcania elementów i wybierasz powierzchnię, normalne jest, że nie masz otworów, ponieważ konwersja jest wykonywana tylko na zewnętrznym konturze, gdy konwersja jest wykonywana później, musisz wybrać wszystkie wewnętrzne krawędzie części, a następnie ponownie przekonwertować, a wtedy szkic będzie całkowicie odpowiadał wybranej ścianie.

Witam

Cóż, dziękuję, ale to nie działa

Jest to STL zapisany w monecie.

Oto w zamku błyskawicznym uchwycenie tego, co nie zadziałało i części

Serge

round_fan_duct.zip

Kilka pytań

• To nie działa, ale odpowiedź @AcCobra jest ważna jako najlepsza odpowiedź?
  • Na inne pytanie nadal nie ma odpowiedzi i ewolucja

Zapoznaj się z tymi samouczkami dotyczącymi importowania

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/gestion-de-l-import-export-solidworks

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/l-importation-de-fichiers-neutre-solidworks

Masz więc import zapisany jako część w Soliworks

ale to jest martwe ciało

Biorąc pod uwagę niewielką złożoność części, równie dobrze możesz zrobić inną, która pójdzie 10 razy szybciej

Jeśli chcesz dobrych odpowiedzi, zadawaj właściwe pytania 

Wszyscy jesteśmy uszami

@+ ;-)

1 polubienie

Zajrzyj do swojego drugiego pytania, wyjaśnię, jak otworzyć STL w pomieszczeniu głośności...

Daję lepszą odpowiedź, ponieważ rozwiązanie polegające na poruszaniu twarzą musi być dobre, ale nie mogę go zastosować do mojej partii.

Jeśli chodzi o otwarcie STL, robię to, co już kilka tygodni temu poradził mi kobra, postępując zgodnie z samouczkiem, który mi zrobił i który załączam.

Delikatność

comment_fermer_un_stl_.doc

Oto twój kawałek, jak chcesz... W rzeczywistości funkcja przesuwania twarzy  nie działała, ponieważ usunąłeś część ciała i przeniosłeś tę część do usuniętej części. Wydaje mi się, że wskazałeś na błąd w funkcji, ale konwertując szkice, działa tak, jak w załączniku...

round_fan_duct_ac_cobra.sldprt

Tak, dokładnie to jest, ale wydaje mi się, że widzę, że przeszedłeś przez "konwersję jednostek", co zacząłem robić, ale nie mogłem przekonwertować pustej części.

Czy potrafisz wyjaśnić?

Delikatność

W rzeczywistości jest to bardzo proste, użyłem narzędzia pomiarowego, aby sprawdzić przekątne otworów i były one w 100% identyczne; więc prostokątny, a stamtąd po prostu narysowałem 2 prostokątne szkice od rogu do rogu i wykonałem wytłaczanie...

Znalazłem to.

Oto, co zrobiłem

Z drugiej strony, jak wysunąć ten pusty kawałek, ale pod danym kątem?

Delikatność

prolonger_une_piece_creuse.doc

Oto część z modyfikowalnym planem wytłaczania pustej części... wystarczy kliknąć szkic 3D, aby zmienić wymiary i kąt płaszczyzny, tak aby wyciągnięcie było zgodne z tym, co zrobiłem, wytłoczenie aż do powierzchni (płaszczyzny), a oto dołączona część...

round_fan_duct_ac_cobra.sldprt

O tak, nie wiedziałem o szkicowaniu 3d.

Skomplikowany ten przypadek, próbuję odtworzyć, ale mam trudności, możesz wyjaśnić?

Zrobiłem to  po... Próbowałem odsunąć się na bok pod kątem, pod którym jest ograniczony, nie rozumiem.

Jak widać, staram się, aby twarz schodziła w dół na dolnym ujęciu.

Jest to częściowy układ chłodzenia do drukarek 3d, to kanał, ale myślę, że możesz to sobie wyobrazić...

Delikatność

capture.jpg

Zrobiłeś wszystko poprawnie, ale nie powinieneś oceniać 90°, ponieważ kiedy rysujesz w ten sposób, jest on automatycznie prostopadły, chyba że ustawisz go krzywo. Jeśli spojrzysz na mój szkic, jest tam tylko wymiar 10 dla minimalnej długości i 45° dla kąta i 15 dla wysokości, co nie jest obowiązkowe, ale umieściłem to tak, że szkic jest całkowicie ograniczony. Nie zrobiłem ci samouczka, ponieważ zrobiłeś wszystko dobrze, jeśli usuniesz swój wymiar 90° i zrobisz resztę, szkic będzie całkowicie ograniczony i funkcjonalny.

No dobrze, ale żeby mieć kąt, jak to zrobić?

Myślę, że zrozumiałem, że nie powinieneś ustawiać Z pod kątem 90°, ale po prostu pod kątem, a potem wszystko, co musisz zrobić, to cytować.

Następnie zamykam szkic, wybieram 2 gałęzie w zależności od tego, co chcę zrobić albo zy, albo zx, albo inne i umieszczam płaszczyznę, w której będę mógł wykonać szkic, ale tam znowu utknę...

Delikatność

capture.jpg