Właściwość z długością i szerokością boku

Witam

Obecnie szukam sposobu na pobranie właściwości Długość i szerokość ściany bocznej konstrukcji blachowej w celu wyświetlenia jej na rysunku.

Obecnie przeglądam smartproperties, ale problem polega na tym, że wartość jest aktualizowana tylko wtedy, gdy ponownie uruchomisz smartproperties po dokonaniu modyfikacji w pomieszczeniu, w przeciwnym razie przepływ nie zostanie zaktualizowany.

Myślałem o wstawieniu tabeli z listą części spawanych, ale problem polega na tym, że za każdym razem trzeba wstawiać tę tabelę (nie można jej zapisać w modelu rysunkowym)

Ostatecznym celem jest odzyskanie jak najmniejszego przepływu blachy i wyświetlenie go na MEP, a przede wszystkim, aby w przypadku modyfikacji części, przepływ nastąpił w możliwie najprostszy sposób.

Obecnie mamy szablon rysunkowy A4, w którym przeciągamy rozwinięty widok i pozostaje tylko zapisać.

1 polubienie

Witam

W rozwiniętym widoku arkusza blachy kliknij prawym przyciskiem myszy wokół opisów widoku (nie w miejscu, w którym znajduje się geometria) i Właściwości listy części spawanych.

3 polubienia

Bardziej czytelne załączniki

tole_infos.png
2 polubienia

Ponownie

tole_info_2.png
3 polubienia

pytanie

Jaki to rodzaj pokoju....?

Jeśli masz równoległość ....... Wersja hakerska

Czy masz środki, aby to zrobić za pomocą profilu sldlfp?

jako profil biblioteczny

W takim przypadku będziesz miał swoją długość i szerokość w samochodzie w swojej nomenklaturze

@+

1 polubienie

Witam

Oprócz odpowiedzi @coyote  https://www.youtube.com/watch?v=EL52EVjwC48

Niech Moc będzie z wami.

5 polubień

W przypadku wersji gt22 włamanie nie jest możliwe, ponieważ wszystkie nasze części wysyłane w cięciu przechodzą przez ten typ mep... (+ 500/ miesiąc)

I mają dowolny smukły okrągły kształt, a nawet skomplikowany kształt w zależności od potrzeb.

Celem jest odzyskanie natężenia przepływu dla naszego wewnętrznego technika laserowego w celu oszacowania kosztów materiałów dla naszego systemu ERP.

W przeciwnym razie dla kojota bardzo fajna sztuczka, której w ogóle nie znałem.

Edytowałem więc adnotację, aby usunąć interesującą mnie właściwość, tj  . $PRPWLD: "Długość boku blachy" i to samo dla szerokości, ale nie da się jej wyświetlić bez wybrania widoku z przodu... Nie jestem więc w stanie stworzyć gotowego modelu MEP na ten moment, gdzie wystarczyłoby przeciągnąć rozwinięty widok. (Aby zapisać adnotację po kliknięciu prawym przyciskiem myszy... lub przeciągnięcie ulubionej adnotacji)

Kopię dalej i sprawdzam, czy znajdę sposób.

3 polubienia

Witam

Zrobiłem notatkę, którą nagrałem w bibliotece, oto właściwości, które należy w niej umieścić:

Długość arkusza ściany bocznej: $PRPWLD:"Długość arkusza ściany bocznej"
Szerokość ściany bocznej blachy: $PRPWLD:"Szerokość ściany bocznej blachy"

note_l-l_flanc_tole.jpg

Jeśli chcesz, aby było to tak proste, jak to tylko możliwe, możesz zintegrować go bezpośrednio z tabelką rysunkową i połączyć pola z niestandardowymi właściwościami, które również będziesz musiał utworzyć i wypełnić linkami, które umieściłem w poprzednim poście. Aby działał poprawnie, nadal będziesz musiał umieścić rozwinięty widok w MEP w 1. Będzie gorąco do włożenia do wkładu, ale wtedy będziesz cicho...

Po kilku próbach nie udało się umieścić adnotacji w kartuszu i powiązać jej z częścią.

Zastanawiam się więc, czy nie wrócić do adnotacjiutwórz dzięki właściwościom listy części spawanych, czy też kontynuuję z inteligentnym i przed uruchomieniem moich części uruchamiam integrację, aby zaktualizować moje inteligentne właściwości na wszystkich częściach z blachy.

Witam

@sbadenis możesz opublikować plik PDF z tym, co chcesz.

Niech moc będzie z tobą

Oto przykład (załączony plik) tego, co robimy jako MEP dla lasera, na czerwono co chcę zmodyfikować potrzebuję jako aktualnie natężenie przepływu, ale które jest aktualizowane w przypadku modyfikacji części.

Obecnie ta prędkość jest aktualizowana tylko po ponownym uruchomieniu inteligentnych właściwości pomieszczenia.

Tak więc na mapie bazowej modelu potrzebowalibyśmy adnotacji w kartuszu, która pobiera te 2 właściwości długości i szerokości boku, gdy tylko przeciągniemy rozwinięty widok, ale zaczynam wierzyć, że nie jest to możliwe.

pi_033006.jpg

Witam

Którą wersją SOLIDWORKS jesteś?

W 2016 roku ulepszono łączenie właściwości na rysunku, umożliwiając w ten sposób wskazanie właściwości wystającego komponentu lub bryły, a tym samym pobranie właściwości spawanych części i umieszczenie ich w szablonie.

@+

1 polubienie

Aby to zadziałało, musisz utworzyć w swoim pokoju we właściwościach niestandardowych

$PRPWLD:"Długość ściany bocznej z blachy"

$PRPWLD:"Szerokość ściany bocznej z blachy"

Następnie musisz utworzyć nowe pole w swoim MEP, a następnie umieścić linię tekstową i połączyć je z 2 właściwościami, najpierw długość, a następnie X dla obu i szerokości, a jeśli masz niestandardowe właściwości z grubością, możesz je również umieścić, aby mieć wszystko w tym samym polu...

1 polubienie

Jestem w wersji 2014 i niestety właściwości niestandardowe nie działają dla właściwości części spawanych.

Cóż, myślę, że jeśli chcesz mieć coś praktycznego i szybkiego, to jest to nuta, która będzie najbardziej odpowiednia, jeśli chcesz mieć tylko długość i szerokość cięcia.

Czekamy na odnowienie komputerów w grudniu, aby skorzystać z tego i przejść do 2016 roku, więc dziękujemy za odpowiedzi, które sprawiają, że pozostajemy na tej samej zasadzie przez 3 miesiące, które zobaczymy w 2016 roku w celu ulepszenia naszych szablonów.

Dziękuję wam wszystkim.

1 polubienie

Rozumiem, że wersja z 2017 r.

będzie mógł pracować z importem różnych logów i wersji oprogramowania

z  m.in. możliwością  zachowania oryginalnego drzewa stworzenia (marzenie)

i modyfikować go do woli i że ta modyfikacja będzie możliwa do użycia w wyeksportowanej wersji i dzienniku

To znaczy, z tego, co zrozumiałem, importujemy część Creo lub Catia, tak, też czytam Catię

lub SW dowolnej wersji (?)

Pracujesz nad nim w zespole lub tylko na części i masz drzewo tworzenia, które wykonujesz x modyfikacji

Zapisujesz i możesz ponownie wyeksportować tę część, która będzie czytelna i edytowalna w natywnym dzienniku

może ryba przed swoim czasem?

cóż, jeśli tak jest, myślę, że nie byłoby głupio przedłużyć 2017 rok

@+