Obecnie szukam sposobu na pobranie właściwości Długość i szerokość ściany bocznej konstrukcji blachowej w celu wyświetlenia jej na rysunku.
Obecnie przeglądam smartproperties, ale problem polega na tym, że wartość jest aktualizowana tylko wtedy, gdy ponownie uruchomisz smartproperties po dokonaniu modyfikacji w pomieszczeniu, w przeciwnym razie przepływ nie zostanie zaktualizowany.
Myślałem o wstawieniu tabeli z listą części spawanych, ale problem polega na tym, że za każdym razem trzeba wstawiać tę tabelę (nie można jej zapisać w modelu rysunkowym)
Ostatecznym celem jest odzyskanie jak najmniejszego przepływu blachy i wyświetlenie go na MEP, a przede wszystkim, aby w przypadku modyfikacji części, przepływ nastąpił w możliwie najprostszy sposób.
Obecnie mamy szablon rysunkowy A4, w którym przeciągamy rozwinięty widok i pozostaje tylko zapisać.
W rozwiniętym widoku arkusza blachy kliknij prawym przyciskiem myszy wokół opisów widoku (nie w miejscu, w którym znajduje się geometria) i Właściwości listy części spawanych.
W przypadku wersji gt22 włamanie nie jest możliwe, ponieważ wszystkie nasze części wysyłane w cięciu przechodzą przez ten typ mep... (+ 500/ miesiąc)
I mają dowolny smukły okrągły kształt, a nawet skomplikowany kształt w zależności od potrzeb.
Celem jest odzyskanie natężenia przepływu dla naszego wewnętrznego technika laserowego w celu oszacowania kosztów materiałów dla naszego systemu ERP.
W przeciwnym razie dla kojota bardzo fajna sztuczka, której w ogóle nie znałem.
Edytowałem więc adnotację, aby usunąć interesującą mnie właściwość, tj . $PRPWLD: "Długość boku blachy" i to samo dla szerokości, ale nie da się jej wyświetlić bez wybrania widoku z przodu... Nie jestem więc w stanie stworzyć gotowego modelu MEP na ten moment, gdzie wystarczyłoby przeciągnąć rozwinięty widok. (Aby zapisać adnotację po kliknięciu prawym przyciskiem myszy... lub przeciągnięcie ulubionej adnotacji)
Jeśli chcesz, aby było to tak proste, jak to tylko możliwe, możesz zintegrować go bezpośrednio z tabelką rysunkową i połączyć pola z niestandardowymi właściwościami, które również będziesz musiał utworzyć i wypełnić linkami, które umieściłem w poprzednim poście. Aby działał poprawnie, nadal będziesz musiał umieścić rozwinięty widok w MEP w 1. Będzie gorąco do włożenia do wkładu, ale wtedy będziesz cicho...
Po kilku próbach nie udało się umieścić adnotacji w kartuszu i powiązać jej z częścią.
Zastanawiam się więc, czy nie wrócić do adnotacjiutwórz dzięki właściwościom listy części spawanych, czy też kontynuuję z inteligentnym i przed uruchomieniem moich części uruchamiam integrację, aby zaktualizować moje inteligentne właściwości na wszystkich częściach z blachy.
Oto przykład (załączony plik) tego, co robimy jako MEP dla lasera, na czerwono co chcę zmodyfikować potrzebuję jako aktualnie natężenie przepływu, ale które jest aktualizowane w przypadku modyfikacji części.
Obecnie ta prędkość jest aktualizowana tylko po ponownym uruchomieniu inteligentnych właściwości pomieszczenia.
Tak więc na mapie bazowej modelu potrzebowalibyśmy adnotacji w kartuszu, która pobiera te 2 właściwości długości i szerokości boku, gdy tylko przeciągniemy rozwinięty widok, ale zaczynam wierzyć, że nie jest to możliwe.
W 2016 roku ulepszono łączenie właściwości na rysunku, umożliwiając w ten sposób wskazanie właściwości wystającego komponentu lub bryły, a tym samym pobranie właściwości spawanych części i umieszczenie ich w szablonie.
Następnie musisz utworzyć nowe pole w swoim MEP, a następnie umieścić linię tekstową i połączyć je z 2 właściwościami, najpierw długość, a następnie X dla obu i szerokości, a jeśli masz niestandardowe właściwości z grubością, możesz je również umieścić, aby mieć wszystko w tym samym polu...
Cóż, myślę, że jeśli chcesz mieć coś praktycznego i szybkiego, to jest to nuta, która będzie najbardziej odpowiednia, jeśli chcesz mieć tylko długość i szerokość cięcia.
Czekamy na odnowienie komputerów w grudniu, aby skorzystać z tego i przejść do 2016 roku, więc dziękujemy za odpowiedzi, które sprawiają, że pozostajemy na tej samej zasadzie przez 3 miesiące, które zobaczymy w 2016 roku w celu ulepszenia naszych szablonów.