Własność części

Witam

na załączonym obrazie zobaczysz tabelę właściwości części 3D.

Wcześniej, gdy kliknąłem w Nazwa właściwości, pojawiła się lista rozwijana.

ale teraz już tego nie mam

Od wczoraj aktualizuję od 2013 do 2014 roku

Czy to mogło to zmienić...???

z góry dziękuję za pomoc

sans_titre.png

Cześć @ bskelton_2

Czy zaktualizowałeś swoje części po aktualizacji 2013-2014 (w najnowszej wersji)?

@+ ;-)

Witam

tak, zaoszczędziłem w 2014 roku

Witam

Menu rozwijane jest połączone z plikiem Properties.txt zdefiniowanym w opcjach SolidWorks, lokalizacji pliku, pliku właściwości niestandardowych.

W opcjach lokalizacja musi być lokalizacją starej wersji, która musiała zostać usunięta podczas aktualizacji.

Wydaje mi się, że lokalizacja to C:\ProgramData\SolidWorks\SolidWorks 2014\lang\english

http://help.solidworks.com/2014/french/SolidWorks/sldworks/HIDD_Options_External_Folders.htm

Philippe

8 polubień

Witam

Odpowiedź Philippe'a jest słuszna. Ponadto powiedziałbym, że możliwe jest wskazanie katalogu osobistego, w którym zapisany jest plik "properties.txt" (zawierający własną listę właściwości).

Wskazanie innego katalogu niż katalog w SolidWorks gwarantuje, że plik nie zostanie nadpisany przez czystą instalację lub aktualizację do wersji.

Pozdrowienia

options-fichiers-perso.png
3 polubienia

@bskelton: czy uzupełniasz swoje nieruchomości z tej tabeli?
Jeśli tak, powinieneś wiedzieć, że istnieją znacznie prostsze metody i/lub narzędzia do wypełniania niestandardowych właściwości w pliku 3D.

Smartproperties to narzędzie, które należy mieć do uzupełniania właściwości.

Witam i najlepsze życzenia dla wszystkich,

Mała dodatkowa odpowiedź dla narzędzia do informacji o właściwościach: teraz jest takie, które jest zintegrowane z Solidworks (patrz załączony zrzut ekranu), więc jest bezpłatne.

może to być wystarczające w porównaniu z narzędziem Smartproperties, które ma więcej możliwości

capture.jpg

Witam

Jedną z zalet narzędzia takiego jak SmartProperties jest to, że możesz automatycznie nazywać dokumenty

i mają te same zasady dla całej firmy z unikalnymi licznikami.

3 polubienia