Właściwość False Mass

Witam

Szukam pomocy w rozwiązaniu problemu z właściwościami masy zespołu i CGG.

Posiadam zespół około 300 części, złożony z części importowanych (WWTP), podzespołów, części spawanych mechanicznie, części mechanicznych,...

Ustaliłem nomenklaturę ręcznie w Excelu lub przeniosłem wagi każdego elementu 1 do 1 z precyzją. Suma Excela wynosi 2360,8 kg.

Ponieważ muszę znać CDG zespołu, aby wiedzieć, czy się przechyla, używam polecenia "Właściwości podłoża", które daje mi masę 2108,7 kg. CDG jest więc fałszywy, jest bardzo niebezpieczny.

SW nie rozpoznaje pewnych części, podzespołów... ale nie wiadomo jakie, bo różnica (2360,8-2108,7=252,1 kg) nie pozwala nam nikogo zidentyfikować.

Minęły 3 dni, kiedy starałem się znaleźć wyjaśnienie, rozwiązanie na próżno.

Czy jest ktoś, kto pomoże mi rozwiązać ten problem?

Dziękuję za przeczytanie

1 polubienie

Czy wszystkie twoje części są w objętości?

I wszystkie mają dobrze zdefiniowany temat?

Czy wszystkie Twoje kroki są poprawnie przekonwertowane?

Czy sprawdziłeś w swoim drzewie tworzenia, ile części znajduje się na powierzchni?

Razem i oczywiście w podzbiorze

@+;-)

2 polubienia

Aby porównać z Excelem, możesz utworzyć niestandardową właściwość "Masa", do której za pomocą menu rozwijanego przypiszesz masę obliczoną przez SW.
Następnie należy utworzyć zestawienie materiałów w trybie rysunkowym pokazujące nazwę pliku i wcześniej zdefiniowaną masę.
Eksportujesz tę nomenklaturę do programu Excel i porównujesz z plikiem.

W takiej sytuacji, dla części komercyjnych, wymuszam właściwości masy (masę i położenie CdG) tak, aby odpowiadały dokumentacji (pozwala to uniknąć wyrywania włosów z głowy przy próbie prostowania pomieszanych modeli)

Powodzenia

2 polubienia

Witam

Tak, artykuły są w objętości, z wyjątkiem artykułów importowanych np. za pomocą traceparts.

Materiał jest całkowicie zdefiniowany skok dla importowanych części, w których gęstości zostały dostosowane w celu uzyskania rzeczywistej masy lub wymuszone

Nie rozumiem, co to znaczy poprawnie przekonwertowany STEP. Zapisałem je, a następnie otworzyłem za pomocą SW. Po otwarciu poprawiłem albo gęstość, albo wymusiłem masę.

Jak rozpoznać część powierzchniową w drzewie? 

"" Nie wiem, co to znaczy KROK przekonwertowany poprawnie. Zapisałem je, a następnie otworzyłem za pomocą SW. Po otwarciu poprawiłem albo gęstość, albo wymusiłem masę".

To nie wystarczy dla oczyszczalni ścieków, jak mówi  stefbeno , musisz wymusić właściwości masy ( masę i położenie CdG),  zwłaszcza w swoich własnych, które szukają tej z twojego zespołu.

Możliwe jest, że niektóre importowane oczyszczalnie ścieków lub części śladowe są całkowicie lub częściowo powierzchniowe, w takim przypadku należy je poprawić, dodać brakujące powierzchnie do przekształcenia w objętość (jeśli nadasz jej materiał).

Jeśli są to urządzenia, a nie proste części, to nie jest powiedziane, że są kompletne  (dowolny wewnętrzny element silnika, płytka elektroniczna ,, różne materiały) i dlatego zniekształcają masę i CDG, stąd zainteresowanie ich wymuszaniem.

2 polubienia

Wygląda na to, że to importowane części są problemem. Więc zamierzam zabrać je z powrotem 1 po 1 i wrócić do ciebie

Aby sprawdzić wszystkie części od momentu montażu, możesz:

Otwieranie zestawu

Przejdź do oceny, a następnie wyświetl zespół (jeśli kolumna wagi nie jest obecna, po prostu kliknij prawym przyciskiem myszy, aby ją dodać)

3 polubienia

Dziękuję za te interesujące informacje.

Jakie jest znaczenie wyróżniania niektórych linii w całości lub w części?

Wtedy zrobiłem zrzut ekranu!

Też tak mam, zastanawiam się, co to znaczy

Witam, podświetlanie to skala wartości, w której prosisz o masę, więc im bardziej jesteś podświetlony, tym bardziej jesteś lourd.si klikniesz na bąbelek MASS 3, sklasyfikuje je według hordy wielkości.

Niech Moc będzie z wami.

2 polubienia

Możliwość dezaktywacji za pomocą 1. filtra.