Własność powierzchni

Witam

W SolidWorks udaje mi się stworzyć czujnik mierzący pole powierzchni (prosty, złożony, wielopłaszczyznowy,...).

Z drugiej strony chciałbym automatycznie pobrać wartość tego pomiaru lub czujnika we właściwości.

Kto zna sztuczkę, aby to zrobić, za pomocą czujnika pomiarowego lub w inny sposób?

Z góry dziękuję

Witam

Wszystko, co musisz zrobić, to przejść do podsumowania swojej nieruchomości i dodać tę linię (patrz zdjęcie), wybierając "Powierzchnia"

super.png
3 polubienia

@Bart,

Mówię o powierzchni jednej lub więcej powierzchni w środku mojej objętości lub zespołu, a nie o powierzchni mojego pokoju.

@+

1 polubienie
Witam, nie jest to możliwe w przypadku czujnika, musisz dodać właściwości we właściwościach niestandardowych i aby wyświetlić je w planie, musisz odczytać tę właściwość do notatki.
1 polubienie
Tak więc, jak stwierdzono w 633058 SPR, połączenie czujnika z właściwością nie jest możliwe. Jednym z rozwiązań zaproponowanych w tej wiadomości jest zainstalowanie małego dodatku:

https://forum.solidworks.com/message/490783#490783

I tak?

superficie_capteur.png

@Bart,

Tak, twój obraz pokazuje czujnik, ok mam go, ale moje pytanie brzmi, jak wypchnąć wartość we właściwości, parametrycznie, a nie kopiować i wklejać.

@.PL

Patrzę na to makro, dziękuję

@+

@.PL

Dziękuję, makro działa idealnie!

@+

1 polubienie

Ok, w końcu zrozumiałem, tyle dla mnie... =)