Opis właściwości w spawaniu mechanicznym - SOLIDWORKS

Witam

Próbuję dowiedzieć się, gdzie wypełnić właściwość "Opis" w module SolidWorks Mechanic Welding, albo poprzez Listę części spawanych , albo Zestawienie materiałów.

Nie mogę znaleźć mojej właściwości "Opis". Przeszedłem do mojego profilu bibliotecznego, zmodyfikowałem właściwość Descrition (napisałem Unequal Angle 100x50x5), ale nie mogłem sprawić, by pojawiała się automatycznie w tabelach. To samo tyczy się materiału, który mam wypełniony w profilu bibliotecznym, ale który jest "niewypełniony" w tabelach.

W tym samym duchu, czy po zmianie nazwy folderu treści "Lista-artykułów-części-spawanych1" na bardziej jednoznaczną nazwę (np. "rura kwadratowa 100x3"), możemy pobrać tę nową nazwę bezpośrednio z właściwości?

Dziękuję

Alan

Witam

Pierwsza część odpowiedzi: gdy właściwość jest zmieniana bezpośrednio w części, opis jest odpowiednio modyfikowany w tabelach.

Edycja: z jakiej wersji solidworks korzystasz?

capture.jpg
1 polubienie

Dobry wieczór

Jestem w wersji SW2014 i nie dzieje się to automatycznie.

Jeśli nie możesz znaleźć właściwości Opis na liście części... Będziemy musieli dodać go in mano i to samo dla tabeli.

Z drugiej strony bądź ostrożny: musisz mieć DOKŁADNIE taką samą nazwę (wydaje mi się, że wielkie litery są brane pod uwagę) między właściwością spawanej części a stołem

Gdy całość jest już gotowa, radzę również kliknąć prawym przyciskiem myszy listę spawanych części (w 3D) i wykonać ręczną lub automatyczną aktualizację. tylko po to, aby mieć pewność, że jest to brane pod uwagę.

To powiedziawszy, widzę, że mówisz o "zestawieniu materiałów", a nie o "stole spawalniczym" do rysowania. Czy zgadzamy się, że zaczynasz od "stołu spawalniczego"?

3 polubienia

Witam

Czy myślałeś o aktualizacji swoich nieruchomości?

Niech Moc będzie z wami.

mise_a_jour.jpg
3 polubienia

@coin37coin:

- Dodałem już "Opis" do listy właściwości i sprawdziłem, czy nie ma błędów.

- Zarówno w tabeli wykazów części spawanych, jak i w nomenklaturze chciałbym, aby opis pojawiał się automatycznie, bez konieczności ręcznego wypełniania Właściwości w modelu

@Obi Wan

-Tak oczywiście. Aktualizuję listę przy najmniejszej zmianie.

1 polubienie

Witam

Czy próbowałeś edytować opis .sldlfp bezpośrednio? Aktualizacja jest wykonywana w tym przypadku w domu (przynajmniej dla właściwości "Description"). A żeby mieć rury w nomenklaturze, musisz zaznaczyć "lista w zakładce" i szczegółową listę spawanych części (Edycja) w opcjach.

capture3.jpg

Nie jestem pewien, czy możesz to zrobić zarówno na liście części spawanych, jak i w zestawieniu materiałów. Rozumiem przez to, że w ogóle nie chodzą w te same miejsca, aby szukać informacji. W przypadku zestawienia komponentów znajduje się on we właściwości file =>, natomiast w przypadku tabeli części spawanych znajduje się na liście części spawanych w 3D.

W rezultacie trochę wysuszam na żądanie. Jeśli na liście części spawanych 3D umieściłeś właściwość "opis", a także w tabeli części spawanych 2D, powinno istnieć automatyczne łącze.

Z drugiej strony, po prostu po kilku próbach coś wymyśliłem. Czy próbowałeś wybrać kolumnę opisu, klikając górny napis (A, B, C itp.). Następnie pojawi się okno po lewej stronie pod nazwą "właściwości kolumny". Wszystko, co musisz zrobić, to wybrać opcję, która Cię interesuje.

sans_titre.png
1 polubienie

Mam wątpliwości co do automatycznego odświeżania nieruchomości w tabeli listy przyspawanej pod 2014 rokiem.

Spróbuj stworzyć nową część z prostej rury, która wcześniej była dobrze poinformowana o właściwościach spawanego profilu konstrukcyjnego i powinna przejść.

Dziwaczny

kiedy nic nie szło dobrze, po prostu spróbowałem ponownie i działa...

Przerobiłem profil kanistra, który przypisałem z właściwością TEST Splajn "Opis" i teraz znajduję go w mojej nomenklaturze. Wziąłem profile, których właściwości zmodyfikowałem i tam znowu pojawiły się opisy...

Myślę, że powinienem był najpierw wyłączyć i włączyć mój zestaw.

W rzeczywistości jest tylko 2 część mojego pytania, która jest nadal aktualna, ale wierzę, że wersja SW2015 to zapewnia

Dziękuję za pomoc w każdym razie

/sites/domyślne/pliki/from_ckeditor/2016-01-06_15-53-29_1.jpg

2 polubienia

Haaa, magia restartu stacji ^^!

Witam

Jestem tu nowy, korzystam z okazji, aby pozdrowić całą wspólnotę.

Aby dołożyć swoją cegiełkę, miałem dokładnie ten sam problem z SW14. Nie można pobrać właściwości "description" zapisanej w pliku . SLDLFP (Protokół SLDLFP)

Nic nie rozumiałem, a potem zrobiłem to jeszcze raz. SLDLFP, a potem cud, zadziałało !!

Nigdy nie miałem wyjaśnienia, ale tylko po to, żeby powiedzieć, że nie byłeś jedyny.

CDLT powiedział: