Właściwość $Epaisseur konstrukcji blachowej

Wiesz dlaczego, gdy otrzymuję $Epaisseur właściwość     blachy w    konkatenacji (lub innej), oznacza mi to 6mm w "Wartości wycenianej".

Ale nie możesz go użyć do żadnej innej właściwości ani w tabeli...

Po kliknięciu właściwości Concatenation0 pobierana jest wartość 6mm, ale gdy tylko kliknę inną właściwość, zmienia się ona na <Nie określono>

Czy mógłbyś zrobić zrzut ekranu?

Pozostałe wartości mogą być po prostu brane pod uwagę w tekście, a nie w liczbie.

1 polubienie

Czy właściwość thickness jest zmienną globalną?

Dla Państwa informacji, $Epaisseur wartość blachy jest widoczna we właściwościach spawanych obiektów i koniecznie tylko wtedy, gdy bryła została wykonana w blachę lub przekształcona w blachę.

Załączone, przed/po.

(Tam zrobiłem konkatenację dla opisu. Ale nawet jeśli tylko zrobię $Epaisseur blachę, to nie działa... Traci informacje, gdy tylko na nie kliknę

@Benoit: nawet jeśli tekst, nie mogę go nawet odzyskać za pomocą narzędzia "Ciąg"...

capture1.png
1 polubienie

Witam

Mówią o tym tutaj:

https://forum.solidworks.com/thread/48815

Musisz usunąć równanie, a następnie ponownie edytować funkcję określającą równanie, aby ponownie wpisać wartość grubości, a następnie zweryfikować.

Czy to działa po tej manipulacji?

Wykonywałem już tego typu konkatenację na częściach blaszanych i/lub konstrukcjach spawanych (w ramach SolidWorks 2012).

Stworzyłem właściwość, która uwzględniała długość boku / szerokość i grubość boku.

Podczas tworzenia właściwości nie napotkałem żadnych problemów z pamięcią.

Ale usunąłem go, ponieważ kiedy wprowadzałem zmianę, wartości niekoniecznie podążały za nimi. (PBS losowo)

Otworzyłem połączenie z infolinią Axemble i oto odpowiedź:

"W przypadku problemu wartości oceń  
Jest to znany problem, do którego odwołuje się pod numerem:
Numer telefonu SPR 566298   SolidWorks      1-5715630997"

1 polubienie

@flegendre twój SPR mówi o liście spawanych części dla części wykonanej przez symetrię, nie jestem pewien, czy to ten sam problem!

"Elementy ramki ograniczającej są oceniane na 0 dla odbitego w lustrze obiektu arkusza blachy we właściwościach listy elementów ciętych."

Up................................ (Jest co najmniej jeden, który następuje!!!!)

To musi być ten:

W przypadku problemu z właściwością  Lista części spawanych
Jest to znany problem, do którego odwołuje się pod numerem:
Numer telefonu SPR 690376   SolidWorks: 1-5713414273

2 polubienia

@Lucas

"Musisz usunąć równanie, a następnie ponownie edytować funkcję, która określa równanie, aby ponownie wpisać wartość grubości, a następnie zweryfikować".

Czy możesz mi powiedzieć coś więcej na ten temat? Nie wszystko rozumiałam... Oops

@flegendre Caramba, znowu się nie udało!

"Właściwości wielobryłowej listy elementów ciętych konstrukcji blachowej nie są oceniane (przenoszone) na część odbitą w lustrze"

Zawsze chodzi o symetrię!

@thewarner:

1. Usuwanie równania 
  2. Edytuj funkcję, w której masz swoją grubość
  3. Powinieneś być teraz w stanie użyć swojego równania ze swoją grubością.

OK

Zdecydowany. SP3.0 => SP5.0 (błąd Solidworks...)