Wiesz dlaczego, gdy otrzymuję $Epaisseur właściwość blachy w konkatenacji (lub innej), oznacza mi to 6mm w "Wartości wycenianej".
Ale nie możesz go użyć do żadnej innej właściwości ani w tabeli...
Po kliknięciu właściwości Concatenation0 pobierana jest wartość 6mm, ale gdy tylko kliknę inną właściwość, zmienia się ona na <Nie określono>
Czy mógłbyś zrobić zrzut ekranu?
Pozostałe wartości mogą być po prostu brane pod uwagę w tekście, a nie w liczbie.
1 polubienie
bart
8 Lipiec 2014 10:00
3
Czy właściwość thickness jest zmienną globalną?
Dla Państwa informacji, $Epaisseur wartość blachy jest widoczna we właściwościach spawanych obiektów i koniecznie tylko wtedy, gdy bryła została wykonana w blachę lub przekształcona w blachę.
Załączone, przed/po.
(Tam zrobiłem konkatenację dla opisu. Ale nawet jeśli tylko zrobię $Epaisseur blachę, to nie działa... Traci informacje, gdy tylko na nie kliknę
@Benoit: nawet jeśli tekst, nie mogę go nawet odzyskać za pomocą narzędzia "Ciąg"...
capture1.png
1 polubienie
Witam
Mówią o tym tutaj:
https://forum.solidworks.com/thread/48815
Musisz usunąć równanie, a następnie ponownie edytować funkcję określającą równanie, aby ponownie wpisać wartość grubości, a następnie zweryfikować.
Czy to działa po tej manipulacji?
Wykonywałem już tego typu konkatenację na częściach blaszanych i/lub konstrukcjach spawanych (w ramach SolidWorks 2012).
Stworzyłem właściwość, która uwzględniała długość boku / szerokość i grubość boku.
Podczas tworzenia właściwości nie napotkałem żadnych problemów z pamięcią.
Ale usunąłem go, ponieważ kiedy wprowadzałem zmianę, wartości niekoniecznie podążały za nimi. (PBS losowo)
Otworzyłem połączenie z infolinią Axemble i oto odpowiedź:
"W przypadku problemu wartości oceń Jest to znany problem, do którego odwołuje się pod numerem: Numer telefonu SPR 566298 SolidWorks 1-5715630997"
1 polubienie
@flegendre twój SPR mówi o liście spawanych części dla części wykonanej przez symetrię, nie jestem pewien, czy to ten sam problem!
"Elementy ramki ograniczającej są oceniane na 0 dla odbitego w lustrze obiektu arkusza blachy we właściwościach listy elementów ciętych."
Up................................ (Jest co najmniej jeden, który następuje!!!!)
To musi być ten:
W przypadku problemu z właściwością Lista części spawanych Jest to znany problem, do którego odwołuje się pod numerem: Numer telefonu SPR 690376 SolidWorks: 1-5713414273
2 polubienia
@Lucas
"Musisz usunąć równanie, a następnie ponownie edytować funkcję, która określa równanie, aby ponownie wpisać wartość grubości, a następnie zweryfikować".
Czy możesz mi powiedzieć coś więcej na ten temat? Nie wszystko rozumiałam... Oops
pl
8 Lipiec 2014 13:43
11
@flegendre Caramba, znowu się nie udało!
"Właściwości wielobryłowej listy elementów ciętych konstrukcji blachowej nie są oceniane (przenoszone) na część odbitą w lustrze"
Zawsze chodzi o symetrię!
OK
Zdecydowany. SP3.0 => SP5.0 (błąd Solidworks...)