Spersonalizowana nieruchomość na aktualnym planie zgodnie z konfiguracją

Witam

Chcę określić różne właściwości niestandardowe na planie, który ma pojedynczy widok, i podzielić ten plan na kilka arkuszy, zmieniając konfigurację na każdym arkuszu.
Problem polega na tym, że właściwości nie są aktualizowane po zmianie konfiguracji widoku i pozostają na wartościach pierwszego arkusza.

Tutaj zmieniam konfigurację referencyjną, ale w moim kartridżu nic nie następuje, gdzie wskazane są właściwości.
Nawet z $PRPSHEET: " Nazwa konfiguracji oprogramowania " wartość nie zmienia się i pozostaje wartością pierwszego arkusza

Jestem na SW2021
Z góry dziękuję

Witam;

Spójrz na opcje rysunku (dokumentu):
I upewnij się, że wielkość liter " użyj wartości właściwości niestandardowych z tego arkusza zamiast wszystkich innych " nie jest zaznaczona.

(Pamiętaj, aby zapisać zmiany w szablonach MEP, jeśli ta zmiana ma być trwała.)

Pozdrowienia.

3 polubienia

lub w Właściwościach arkusza musisz wybrać widok, do którego ma się odwoływać właściwość niestandardowa
Capture d'écran 2024-06-06 080037

3 polubienia

Niestety, nie wierzę, że możliwe jest przygotowanie planów z wyprzedzeniem z niestandardowymi właściwościami w Solidworks
Prosta czynność polegająca na wstawieniu właściwości ciężaru części musi być przekazywana z każdym nowym rysunkiem i nie może być wykonana automatycznie.

Niestety, w Solidworks jest trochę do nadrobienia w tym temacie

@coin37coin całkowicie możliwe jest posiadanie właściwości na mapie bazowej lub modelu rysunkowym i aktualizowanie ich zgodnie z częścią/zespołem wstawionym do MEP.
W tym przypadku waga, tolerancja, przepustowość, oznaczenie, numer planu i materiał są powiązane z właściwościami części i pobierane automatycznie, bez żadnych manipulacji poza wsunięciem części lub zespołu do MEP.

Pozostałe informacje są wstrzykiwane za pomocą integracji z naszej strony w momencie tworzenia planów w formacie pdf.

Jak to zrobić z @sbadenis wagi ? Nie mogę zintegrować go z moim planem domyślnym, jeśli pokój jest już w planie

W swoim pokoju umieszczasz nieruchomość naziemną (dla nas za pośrednictwem smartproperties):
image
Do mapy bazowej szablonu należy wstawić następujące właściwości:
image
Z $PRPSHEET: " Nom_de_la_propriété "
A kiedy przeciągniesz swoją część do modelu MEP:
SLDWORKS_ZbEPHqdTpi
Wtedy u nas część = plan, żadnych multi-copów, z wyjątkiem konstrukcji spawanej w rurach, gdzie waga = całkowita waga rur.

2 polubienia

Rzeczywiście, problem wziął się stamtąd! Dziękuję bardzo

Fajnie, spróbuję tego kroku :slight_smile:

Edit: działa nikel. Dziękuję bardzo @sbadenis

1 polubienie