Właściwości obiektów arkuszowych blachy

Na przykład zmodyfikuj "Opis", dodając "grubość 6 mm"

(Wiem, że możesz to zrobić za pomocą Smarta, ale wydaje mi się bardziej logiczne, aby bezpośrednio zmodyfikować odpowiedni plik...)

To samo pytanie tutaj: http://www.lynkoa.com/forum/3d/parametrage-proprietes-de-la-liste-des-pieces-soudees

Musisz przerobić model pomieszczenia, postępując zgodnie z samouczkiem w @jmsavoyat: http://www.lynkoa.com/store/fr/tutos-formations/tutos/proprietes-mecano-soudees.html

2 polubienia

Przepraszamy za duplikaty

Jeśli chodzi o moją kulturę osobistą, co chcesz dodać jako własność, a co usunąć?

Samouczek działa w przypadku konstrukcji spawanych, ale nie działa na "elementy spawane mechanicznie"...

Próbowałem dodać właściwość do szablonu, ale nie dodaje jej do każdego artykułu.

Są też różne możliwe elementy (blacha, profil...), więc domyślam się, że różne pliki.

Profile, możesz łatwo działać na szkicu 2D, więc jest w porządku. Ale z blachą nie dam rady.

Na przykład chcę:

- usunąć właściwość "Liczba zagięć"

- zmodyfikuj właściwość "Opis" tak, aby oznaczała mnie "Blacha ep x mm" zamiast Arkusz...

Osobiście dodałem osobistą właściwość do mojego modelu z blachy.

Nazwałem go Zagęszczacz i skierowałem go na grubość mojej blachy.

Więc w moich nieruchomościach znajduję ten dobrze ten.

Z drugiej strony nadal mam Arkusz itp....

Ale hej, czy tam jest, czy nie, nic to nie zmienia w planie, jeśli w Twojej tabeli nomenklatury lub innej tego nie pamiętasz, to jest ok.

Wszystko, co musisz zrobić, to dodać kolumnę do tabeli, która zawiera właściwość, którą chcesz wyświetlić.

1 polubienie

Kwestia @flegendre coraz bliżej http://www.lynkoa.com/forum/3d/propriete-de-liste-de-piece-soudee?page=1 miejsca, w którym rozwiązaniem jest SmartProperties!

1 polubienie

I jako ważne pytanie, gdzie zamierzasz umieścić te właściwości? w nomenklaturze, w kartuszu, w nuszce?

1 polubienie

@BART,

wartość "arkusza"  opisu zastępuję ją automatycznie wartością "Laser" za pomocą Smartproperties.
Rzeczywiście, jako że jest to blacha to uważam, że będzie ona cięta laserowo i dlatego w mojej nomenklaturze części spawanych mechanicznie zamieszczam tę informację.

Muszę umieścić wszystkie moje prędkości w nomenklaturze.

W przypadku lampy można łatwo ustawić właściwość "Description" na "Tube 40x40 Ep2" w 2D biblioteki.

W przypadku arkusza blachy chcę, aby "Arkusz blachy" był ustawiony na "Blacha Ep "SW-Grubość tôlerie@@@Article-Listy-części-soudées1@Piece1.SLDPRT" mm"

Dzięki samouczkom lynkoa stworzyłem sobie inną właściwość.

Edytuję je za pomocą właściwości edytora formularzy, aby umieścić różne teksty, listy itp., a następnie wypełniam moje pliki tekstowe 

Oczywiście pliki znajdują się w folderze solidworks/..... lang/francuski dla all-on C:

Wolałem utworzyć konkretną partycję, na której wszystkie moje dane są przechowywane w ciepłym miejscu

dossier_propriete.rar

OK.

Zrobiłem to samo. Ale możesz to odzyskać dla SmartProperties.

To nie jest to, co chcę robić...

Na pewno znajdzie się miejsce, w którym solidworks zastosuje listę właściwości dla arkusza blachy, jak również skojarzone wartości.

(PS: jaka jest twoja moneta .prtprp ?)

Dokładnie .prtprp to tylko lista właściwości, które stosujesz do swoich monet.

capture_propriete_tole.png

Do Państwa "Części" (.sldprt) czy do "Artykułów spawanych mechanicznie"?

To nie to samo, gdy tworzysz zestawienie materiałów z zaznaczoną opcją "Lista elementów spawanych mechanicznie".

@thewarner,

Za pomocą właściwości Smartproperties (w konfiguracji pliku XML dla folderów spawanych, a także w wielokrotnym wyborze folderów spawanych) tworzy się właściwość warunkową o nazwie "Opis" z następującym warunkiem:

IFF($Description=Arkusz|$Epaisseur blacha|$Description)

Oznacza to, że gdy Smartproperties wykryje wartość Arkusz we właściwości spawanego obiektu (przypomnienie: wartość ta jest ustawiana automatycznie przez SolidWorks podczas przekształcania bryły w arkusz blachy), zastępuje ją istniejącą wartością we właściwości "Grubość arkusza blachy" (przypomnienie: ta właściwość jest  automatycznie tworzona przez SolidWorks podczas przekształcania bryły w arkusz blachy).
Jeśli w polu Opis nie ma wartości Arkusz, zostanie ona przywrócona do istniejącej wartości w polu Opis.

1 polubienie

Już napisałem post na ten temat.

Chodzi o to, że robiąc to, jesteś zmuszony do wykonania SmartSur każdy spawany mechanicznie (lub z multi, ale musisz wybrać listę po...)

Moja konfiguracja zostanie wdrożona dla wielu osób w sieci. Muszę to zrobić tak prosto, jak to tylko możliwe! 

Chciałbym tylko zweryfikować właściwości SmartProperties na części (.sldprt) i upewnić się, że integruje ona samodzielnie "Artykuły spawane mechanicznie". Więc albo są dobre od początku (jak staram się zrobić), albo muszę zrobić makro, aby uruchomić dużo Smarta w tle i równolegle z pierwszym (średnim, średnim, długim...)

Witam

U mnie nie ma możliwości modyfikacji tej listy utworzonej domyślnie w SolidWorks.

Wiemy tylko, jak zmodyfikować listę wydedukowaną w uwagach do rysunku dotyczących tych blach, modyfikując plik C:\Program Files\SolidWorks Corp\SolidWorks\lang\French\clpnoteformat.txt.

@+

@Coyote:

Czy masz przykład użycia (lub modyfikacji) tej listy na konkretnych rzeczach?

Dziękuję

@thewarner: Przykład czego?

Konfigurowalna lista, o której mówię, to ta, która pozwala na rozwinięty widok rysunku poprzez kliknięcie prawym przyciskiem myszy tego widoku w celu wyświetlenia "Właściwości z listy spawanych części".

Zobacz zdjęcie!

@+

proprietes_pieces_soudees.png

A priori... Nie ma sposobu, aby oszukać...

Musisz więc zrobić smarta, który rysuje i zastępuje tę właściwość.