wartość "arkusza" opisu zastępuję ją automatycznie wartością "Laser" za pomocą Smartproperties. Rzeczywiście, jako że jest to blacha to uważam, że będzie ona cięta laserowo i dlatego w mojej nomenklaturze części spawanych mechanicznie zamieszczam tę informację.
Muszę umieścić wszystkie moje prędkości w nomenklaturze.
W przypadku lampy można łatwo ustawić właściwość "Description" na "Tube 40x40 Ep2" w 2D biblioteki.
W przypadku arkusza blachy chcę, aby "Arkusz blachy" był ustawiony na "Blacha Ep "SW-Grubość tôlerie@@@Article-Listy-części-soudées1@Piece1.SLDPRT" mm"
Za pomocą właściwości Smartproperties (w konfiguracji pliku XML dla folderów spawanych, a także w wielokrotnym wyborze folderów spawanych) tworzy się właściwość warunkową o nazwie "Opis" z następującym warunkiem:
Oznacza to, że gdy Smartproperties wykryje wartość Arkusz we właściwości spawanego obiektu (przypomnienie: wartość ta jest ustawiana automatycznie przez SolidWorks podczas przekształcania bryły w arkusz blachy), zastępuje ją istniejącą wartością we właściwości "Grubość arkusza blachy" (przypomnienie: ta właściwość jest automatycznie tworzona przez SolidWorks podczas przekształcania bryły w arkusz blachy). Jeśli w polu Opis nie ma wartości Arkusz, zostanie ona przywrócona do istniejącej wartości w polu Opis.
Chodzi o to, że robiąc to, jesteś zmuszony do wykonania SmartSur każdy spawany mechanicznie (lub z multi, ale musisz wybrać listę po...)
Moja konfiguracja zostanie wdrożona dla wielu osób w sieci. Muszę to zrobić tak prosto, jak to tylko możliwe!
Chciałbym tylko zweryfikować właściwości SmartProperties na części (.sldprt) i upewnić się, że integruje ona samodzielnie "Artykuły spawane mechanicznie". Więc albo są dobre od początku (jak staram się zrobić), albo muszę zrobić makro, aby uruchomić dużo Smarta w tle i równolegle z pierwszym (średnim, średnim, długim...)
U mnie nie ma możliwości modyfikacji tej listy utworzonej domyślnie w SolidWorks.
Wiemy tylko, jak zmodyfikować listę wydedukowaną w uwagach do rysunku dotyczących tych blach, modyfikując plik C:\Program Files\SolidWorks Corp\SolidWorks\lang\French\clpnoteformat.txt.
Konfigurowalna lista, o której mówię, to ta, która pozwala na rozwinięty widok rysunku poprzez kliknięcie prawym przyciskiem myszy tego widoku w celu wyświetlenia "Właściwości z listy spawanych części".