Właściwości cytatów sldw Composer

Witam

Obecnie tworzę wymiary na widokach różnych zespołów w composerze, mogę modyfikować właściwości wymiarów (kolory, kształty, orientacja itp...), ale nie ma możliwości zmiany kierunku czytania mojego wymiaru.

Czy jest na to jakieś ustawienie? (zmień kierunek czytania mojego 28)

Z góry dziękuję za odpowiedzi

Witaj nicolas.vian,
Rzeczywiście, nie działa to również na oprogramowaniu.
Tekst przesuwa się, gdy pionek jest przesuwany...
Byłbym zainteresowany poznaniem rozwiązania.
@+.
AR

Witaj @nicolas.vian

Chyba chcesz poziomą 28?

1 polubienie

W teorii,
Od momentu, gdy wpis jest powiązany ze standardem typu ISO ... Tekst symbolu " 28 " znajduje się we właściwym miejscu.
image

3 polubienia

W tym sensie byłoby to posiadanie moich 28 lat.

Jedynym sposobem, aby uzyskać to w ten sposób, jest ręczna zmiana kąta kamery, co 1 nie jest praktyczne i 2 wydajne przy wielu montażach do wykonania

image

teoretycznie tak, ale prośba, którą do mnie skierowano, jest na odwrót, bez obaw o normy ISO.

Po tym chcę tylko wiedzieć, czy jest to możliwe, czy nie

Nie martwiąc się o normę ISO (która na razie nie wydaje mi się logiczna), znaczenie tonu 28 jest dla mnie najbardziej spójne, jeśli weźmiemy pod uwagę pozycję i punkt widzenia czytelnika; Ma mieć postać w centrum swojego spojrzenia, więc 28 jest czytelne z tej pozycji. W drugą stronę musisz skręcić szyję. :upside_down_face:

1 polubienie

Witam
Jeśli odniesiemy się do standardowego wymiaru ISO, jak pokazuje @Maclane na swoim obrazie, ocena "28.0 " jest rzeczywiście w złym kierunku, musi znajdować się po lewej stronie linii wymiarowej i być odczytywana od góry do dołu.
Uwaga dotycząca oceny " 16.0 ", która musi znajdować się powyżej linii oceny i być czytana od lewej do prawej (w tym drugim przypadku).
Jeśli chodzi o użycie kompozycji, niestety nie mam odpowiedzi na tym poziomie.
Pozdrowienia

2 polubienia

Ponadto widzę, że linie wiązania o wymiarach " 16,0 " i " 28,0 " nie są współliniowe.
Linia wymiarowa " 16.0 " nie wydaje się być równoległa do krawędzi części podświetlonej na czerwono.
Być może podobny problem występuje w przypadku linii wymiarowej "28.0 ", która kończy się nieco zbyt nachylona i powoduje obrót tekstu o 180°?

2 polubienia

Tekst oceny 16 jest również źle umieszczony, powinien znajdować się powyżej linii wymiarowej

Dziękuję za Twoją opinię :slight_smile: , jednak nie pomaga mi to w moim głównym problemie.

Nie jest to standardowa figurka dla BE, ale wizualne uproszczenie dla każdego spoza tego świata (do sprzedaży katalogowej).

Czyli poprzez parametryzację albo możliwa jest zmiana kierunku czytania (nie jego położenia), albo jest to niemożliwe i w tym przypadku muszę to uzasadnić i znaleźć alternatywę.

Dla doprowadzenia do konkluzji, po dyskusji z kompozytorem sldw przebaczenie, nie ma możliwości zmiany kierunku czytania przez właściwość.

3 polubienia