Witam
Podczas tworzenia instalacji wykonuję wymiary z kropką dziesiętną i zapisuję plik.
Otwieram ten sam plan i automatycznie dodaje 3 cyfry po przecinku do wszystkich moich notowań.
Następnie przechodzę do właściwości dokumentu/wymiarów, a następnie na liście rozwijanej "Zera po prawej" widzę "usuń" (jeśli zrobię OK, bez zmian).
Umieszczam na liście rozwijanej "standard", następnie wracam do "usuń", a następnie OK i problem został rozwiązany.
Oszczędzam jeszcze raz i znowu przy ponownym otwieraniu.
Usunąłem klucz rejestru solidworks i spróbowałem ponownie, ale po dniu wróciłem do punktu wyjścia.
Z góry dziękuję za pomoc.
bart
2
I przechodząc do Opcji systemowych / Opcji edycji kursów.
W polu Jednostki metryczne umieść liczbę 0 za żądanym przecinkiem dziesiętnym lub nie umieszczaj nic po przecinku dziesiętnym.
A jeśli nie, to we właściwości dokumentów/cytatów/Linear. W podstawowej precyzji wybierz .12 lub .1 lub .123 w zależności od precyzji.
1 polubienie
Dziękuję za odpowiedź, ale problem nie jest związany z pożądanymi ułamkami dziesiętnymi po przecinku;
Ale ilość zera aktywowana po przecinku. Próbowałem zmienić parametry, które mi określiłeś, ale bezskutecznie.
gerald
4
Czy nie byłoby problemu z modelem rysunkowym?
Ze swojej strony postaram się skonfigurować rysunek, zapisać go jako model i zastąpić istniejącym, który sprawia problem.
Szablony dokumentów są używane przez 5 innych osób i do tej pory tylko jedna osoba doświadcza tego problemu.
Ten problem wcześniej nie istniał, nie uzasadniamy tej zmiany
Witam
Jeśli pochodzi tylko z jednego rozszerzenia, załaduj ponownie ustawienia oprogramowania jednego z innych rozszerzeń, które nie ma żadnych problemów.
Można to zrobić za pomocą Kreatora kopiowania ustawień (Start/Wszystkie programy/SolidWorks 20xx/Narzędzia SolidWorks/Pomoc ustawień kopiowania)
Brak ostatniej aktualizacji i już wykonałem kopię parametrów, ale
nie działa. Wąchać
Witam Panowie
Usunięcie biblioteki DLL nie wystarczyło, więc odinstaluj i zainstaluj ponownie
dziękuję i tak