Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest wykonanie następującej operacji:
Stworzyłem część (spawaną), w której wstawiłem 2 części (będące elementami komercyjnymi), które mają niestandardowe właściwości (Marka, odniesienie).
Kiedy tworzę swój plan, chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest pobranie pewnych niestandardowych właściwości wstawionych części za pomocą bąbelka (lub listy spawanych części)? (jak można to zrobić dla zestawu, na przykład za pomocą polecenia $PRPMODEL
Są to elementy komercyjne, z wypełnionymi przeze mnie właściwościami (dodaję markę i odniesienie, i to dla dowolnej części).
W przypadku, gdy w części A wstawiłem 2 części (B i C) i zaznaczam opcję "właściwości niestandardowe" podczas importowania B i C, a informacje "marka" i "odniesienie" nie są takie same dla każdej części (marka A dla jednej, oznacz B na przykład dla drugiego), więc w polu "Marka" moich właściwości mogę mieć tylko wartość A lub B, ale nie mogę mieć 2 informacji
Podczas mojego rysunku udaje mi się wyprowadzić za pomocą Listy spawanych części odniesienia specyficzne dla każdej wstawionej części, więc skorzystam z tego rozwiązania dziękuję.
Z drugiej strony, jeśli umieszczę notatkę (powiązaną z właściwością) lub bąbelek wskazujący na każdy element, zawsze daje mi to samo odniesienie, które jest połączone z głównym elementem