Witam
Mam zaskakujący problem. Zostałem nakłoniony do stworzenia rodziny części modelujących CHC. Ta rodzina jest klasycznie oparta na arkuszu Excel, który definiuje geometrię, ale także odniesienie dla każdej konfiguracji. To odniesienie jest używane w nomenklaturze na rysunku. Problem polega na tym, że to odniesienie, które wydaje się być dobrze zdefiniowane w arkuszu Excela dla wszystkich, jest uwzględniane w nomenklaturze tylko dla niektórych z nich. Nawet w przypadku korzystania z okienka właściwości niestandardowych odniesienie nie jest akceptowane (kliknięcie przycisku Zastosuj znika). Załączam ilustrację tego. Często zauważyłem irytację między SW a Excelem (zwłaszcza podczas korzystania z formuł w komórkach, raz działa, a następnym nie, a potem czasami się zawiesza, błąd krytyczny ...), ale jak ten nigdy. Czy ktoś z Was kiedykolwiek spotkał się z tym problemem i/lub ma wyjaśnienie?
Co więcej, jak sprawić, by na rysunku pojawiła się ikona w lewym dolnym rogu tabelki zmian w celu wygenerowania nowej poprawki? Moje stoły nie mają nic, wszystko muszę robić ręcznie, co traci dużo zainteresowania.
Posiadam oprogramowanie SW 2015 64 bity SP5.0
Bardzo dziękuję za pomoc
probleme_proprietes.pdf