Właściwości i nomenklatura

Witam

Mam zaskakujący problem. Zostałem nakłoniony do stworzenia rodziny części modelujących CHC. Ta rodzina jest klasycznie oparta na arkuszu Excel, który definiuje geometrię, ale także odniesienie dla każdej konfiguracji. To odniesienie jest używane w nomenklaturze na rysunku. Problem polega na tym, że to odniesienie, które wydaje się być dobrze zdefiniowane w arkuszu Excela dla wszystkich, jest uwzględniane w nomenklaturze tylko dla niektórych z nich. Nawet w przypadku korzystania z okienka właściwości niestandardowych odniesienie nie jest akceptowane (kliknięcie przycisku Zastosuj znika). Załączam  ilustrację tego.  Często zauważyłem irytację między SW a Excelem (zwłaszcza podczas korzystania z formuł w komórkach, raz działa, a następnym nie, a potem czasami się zawiesza, błąd krytyczny ...), ale jak ten nigdy. Czy ktoś z Was kiedykolwiek spotkał się z tym problemem i/lub ma wyjaśnienie?

Co więcej, jak sprawić, by na rysunku pojawiła się ikona w lewym dolnym rogu tabelki zmian w celu wygenerowania nowej poprawki? Moje stoły nie mają nic, wszystko muszę robić ręcznie, co traci dużo zainteresowania.

Posiadam oprogramowanie SW 2015 64 bity SP5.0

Bardzo dziękuję za pomoc

probleme_proprietes.pdf

Witam 

Może to nie mieć z tym nic wspólnego, ale zauważyłem, że te, które nie są brane pod uwagę, mają dwie cyfry po przecinku; Patrz test, zaokrąglając żebro. Może to błąd...

Dsl nie obudziłem się zbyt rano, kiedy spojrzałem. Nie ma wszystkich referencji, a poza tym właśnie testowałem i nie ma to z tym nic wspólnego... :-(

To rzeczywiście jest błąd

Dziękuję

Pole wyboru A3 musi mieć wartość "Pole nazwy" w programie Excel = "Rodzina"

??

W przeciwnym razie sprawdź, czy w ustawieniach rodziny konfiguracji (funkcja Edit) znajduje się znacznik wyboru: "Aktualizuj raporty..." "

W przypadku tej opcji, gdy pracujesz w programie Excel, a następnie opuszczasz program Excel, a SolidWorks jest uruchomiony, wyświetla "bardzo szybkie wyskakujące okienko" (prawy górny róg) okna graficznego.

To "wyskakujące okienko" jest trudne do odczytania (czasami nawet przeglądam zrzut ekranu; ale naprawdę nie jest to łatwe...).

Ale bardzo przydatne, ponieważ pozwala w wielu przypadkach rozwiązać problem w Excelu....