Właściwości Lista spawanych mechanicznie części spawanych z blachy

Witam wszystkich ,

Mam mały powtarzający się problem, 

W opisie mojej listy części spawanych wskazuję wymiary części rozłożonych poprzez wklejenie tego (za pomocą makra):

Blacha "SW-Długość tôle@" Bok x "SW-Szerokość tôle@"  Ściana boczna ep"SW-Grubość tôlerie@"  "SW-Découpes@" Otwory

działa bardzo dobrze poza sytuacjami, gdy chcę przerobić profile (na przykład w kształcie litery U) na blachę, ponieważ zachowuje informacje tak, jakby to był spawany element mechaniczny.

Moje pytanie brzmi, czy istnieje sposób na to, aby na siłę wbić w blachę element spawany mechanicznie, aby móc mieć odpowiednie wartości?

Witam.

Domyślam się, że tak, ale próbowałeś zmienić nazwy boków, szkiców i funkcji , które Cię interesują, na nazwy tych, które nazywasz?

1 polubienie

Wartości są generowane domyślnie na liście spawanych części, nie są one powiązane z wymiarami.

z konkatenacją powinno działać

https://youtu.be/cxG3UcUSWYk

@+ ;-)

1 polubienie

Używam konkatenacji...  

Otrzymuję wartości, które daje mi Solidworks. ale gdy przerabiam UPN (ceer z funkcją elementu spawanego mechanicznie) na blachę . Nie może odnaleźć wartości rozłożonego...  

EDIT, przepraszam, zły temat do odpowiedzi...

Dziękuję gt22 za koncencję, nie martw się, z drugiej strony już wiedziałem, jak odzyskać tę właściwość, spróbowałem cięcia z:

"SW-Width of tôle@@@Article-Parts-List-soudées1@Pièce.SLDPRT"

Ale to nie działa.

(jest to właściwość Pobierz na liście części spawanych)

W przeciwnym razie bez przekształconej  części wykonujemy wszystkie części bezpośrednio w blasze i maksymalnie 1 blachę na część, aby automatycznie odzyskać przepływ i grubość blachy. (prędkość, która się nie aktualizuje...)

1 polubienie