W opisie mojej listy części spawanych wskazuję wymiary części rozłożonych poprzez wklejenie tego (za pomocą makra):
Blacha "SW-Długość tôle@" Bok x "SW-Szerokość tôle@" Ściana boczna ep"SW-Grubość tôlerie@" "SW-Découpes@" Otwory
działa bardzo dobrze poza sytuacjami, gdy chcę przerobić profile (na przykład w kształcie litery U) na blachę, ponieważ zachowuje informacje tak, jakby to był spawany element mechaniczny.
Moje pytanie brzmi, czy istnieje sposób na to, aby na siłę wbić w blachę element spawany mechanicznie, aby móc mieć odpowiednie wartości?
Otrzymuję wartości, które daje mi Solidworks. ale gdy przerabiam UPN (ceer z funkcją elementu spawanego mechanicznie) na blachę . Nie może odnaleźć wartości rozłożonego...
Dziękuję gt22 za koncencję, nie martw się, z drugiej strony już wiedziałem, jak odzyskać tę właściwość, spróbowałem cięcia z:
"SW-Width of tôle@@@Article-Parts-List-soudées1@Pièce.SLDPRT"
Ale to nie działa.
(jest to właściwość Pobierz na liście części spawanych)
W przeciwnym razie bez przekształconej części wykonujemy wszystkie części bezpośrednio w blasze i maksymalnie 1 blachę na część, aby automatycznie odzyskać przepływ i grubość blachy. (prędkość, która się nie aktualizuje...)