Próbuję utworzyć formularz właściwości niestandardowych, aby sterować kilkoma wymiarami mojego pokoju.
Otwieram więc zakładkę tworzenia formularza, więc tworzę swój formularz i zapisuję go pod ścieżką określoną w Narzędzia, Opcje, Lokalizacje plików, Pliki właściwości niestandardowych:
Radzę przenieść pliki do lokalizacji sieciowej, aby były dostępne dla innych użytkowników oprogramowania. Dodatkowo, w przypadku zmiany stacji, zostanie to ułatwione.
Wykonując Opcje , następnie Lokalizacje plików , a następnie Plik właściwości niestandardowych i dodając swój folder.
[edytuj | edytuj kod] Podobno rozszerzenie pliku to prtprp
Do SolidWorks zgłoszono dwa błędy, które informują, że domyślnie pliki nie są zapisywane w odpowiednim folderze:
SPR #:
453282
W środowisku z wieloma programami domyślna ścieżka zapisywania jako Konstruktora kart właściwości nie jest ścieżką w lokalizacji pliku dla pliku właściwości niestandardowych
SPR #:
881624
W Konstruktorze kart właściwości lista pliku tekstowego nie zapisuje swojej ścieżki (lokalizacji) po ręcznym wskazaniu ścieżki.
Tak więc moja pierwsza wiadomość jest nadal aktualna:
Wyszukiwanie w systemie Windows (poprzez aktywację opcji wyszukiwania plików systemowych) według typu powinno pozwolić Ci zobaczyć, w którym folderze się znajdują, typy to:
.prtprp dla części
.asmprp dla zestawów
.drwprp dla rysunków
.wldprp dla konstrukcji spawanych
W przeciwnym razie, aby uruchomić edytor z SolidWorks, należy:
Aby rozpocząć, kliknij Wszystkie programy > SOLIDWORKS version> SOLIDWORKS Tools > Edytorze formularzy właściwości.
Dziękuję za odpowiedzi, rzeczywiście format jest w prtprp.
@remrem, tak jak widać na zrzucie ekranu, przycisk "dodaj" w opcjach , następnie w Lokalizacjach plików , a następnie w pliku właściwości niestandardowych jest wyszarzony , więc nie mogę dodać nowej lokalizacji. W każdym razie trzymam się tej mądrej rady! Będziemy mieli EPDM, być może będziemy mogli go użyć do zebrania tych dokumentów.
@opiep27, nawet podczas tworzenia formularza z poziomu oprogramowania narzędzie nie odzyskuje dostępu, ale zapisuję go w odpowiednim miejscu.
@PL, bardzo dobrze widzę, gdzie są przechowywane moje pliki (patrz załączony obraz), ale oprogramowanie nie nawiązuje połączenia
[EDYTUJ | EDYTUJ KOD] Rzeczywiście możesz dodać nowy katalog dla niestandardowych właściwości, ale musisz usunąć stary folder! Nawet jeśli to zrobi, SW nadal nie może odzyskać dostępu
Cóż, właśnie spróbowałem z plikiem części i działa... Wynikałoby to zatem z faktu użycia pliku zestawu! W przypadku pliku zestawu zawsze otrzymuję ten sam komunikat: "Nie można znaleźć strony właściwości dla plików ZESTAWÓW. Kliknij "Utwórz teraz..." ', aby uruchomić edytor formularzy właściwości.
Czy istnieje inny format niż .prtprp dla formularzy z zestawami?