Właściwości niestandardowe — długość tekstu

Witam wszystkich,

Chciałbym wiedzieć, czy w edytorze właściwości niestandardowych można ograniczyć liczbę znaków?

Oznaczenie naszych części/ASM jest wypełniane w ten sposób, ale nasze wkłady nie są nieskończone i czasami oznaczenie wypełnionego jest zbyt długie. Szukałem informacji na forum i w internecie ale nic.

Czy jest to możliwe, czy nie? Jeśli tak, to w jaki sposób?

Dziękuję i Wesołych Świąt :christmas_tree:

Aby upewnić się, że mówimy o tym samym, zrób zrzut ekranu " Edytora właściwości niestandardowych ".

Jeśli przejdziesz bezpośrednio do właściwości pliku, nie ma żadnych ograniczeń.

Jeśli przejdziesz przez formularz lub SmartProperties, istnieją możliwości.

To jest mój redaktor. Jest to pole oznaczenia, które chciałbym ograniczyć.

Potwierdzam, że dzięki SMARTPROPERTIES z pakietu MyCad możesz ograniczyć liczbę znaków w polu i wiele innych specyfikacji

3 polubienia

To jest dokładnie to, czego szukam, ale nie mam pakietu myCAD :smiling_face_with_tear:

Tak więc edytor formularzy, który jest dostarczany z oprogramowaniem.

Najwyraźniej nie wydaje się to możliwe.
ale ponieważ go nie używam (mamy Smart Properties), może inny użytkownik może udzielić Ci lepszych informacji.

1 polubienie

Witam

Nie jest to możliwe natywnie. Ponadto, ponieważ użytkownicy mogą uzyskać dostęp do niestandardowych właściwości plików bez konieczności korzystania z danych wejściowych " kart ", to ograniczenie zostanie szybko ominięte.
Moim zdaniem jest to pewne ograniczenie oprogramowania, o ile korzysta się z narzędzi pomocniczych lub zintegrowanych.

2 polubienia

Witam

Krótko mówiąc, nie jest to natywnie możliwe.

Dziękuję wszystkim za pomoc :slight_smile: