Utworzyłem niestandardowy formularz właściwości dla moich rysunków, który działa bardzo dobrze. pozwala mi to uprościć zmianę położenia wkładu w celu uzyskania informacji związanych z MEP. Tak, ale jeśli mam rysunek z wieloma arkuszami, właściwości niestandardowe mają zastosowanie do wszystkich arkuszy jednocześnie.
Moje pytanie: Czy możliwe jest wypełnienie różnych właściwości osobistych na kilku arkuszach tego samego rysunku? Jeśli tak, to w jaki sposób?
Tak, jest to możliwe, kliknij prawym przyciskiem myszy arkusz rysunku, a następnie właściwości, a następnie na dole musisz użyć niestandardowych wartości właściwości dla pokazanego modelu, patrz załączony ekran.
Otóż nie, ponieważ te właściwości niestandardowe są właściwościami pliku, a nie arkuszami instalacji. Osobiście używam ich również do adnotacji na wszystkich arkuszach i umieszczam opcje, aby sprawdzić, które ukrywają te, które muszą być niezależne, a następnie wypełniam je warstwami już wcześniej zapisanymi (znak wodny, ...) lub z wkładem 3D.
Czy mógłbyś szczegółowo opisać swoje podejście, jeśli to możliwe, byłoby to dla mnie bardzo przydatne. Jednak szukałem tego i osoba z infolinii powiedziała mi, że to nie było (?).
W przeciwnym razie musisz utworzyć konfiguracje, które będą identyczne pod każdym względem, z wyjątkiem właściwości, które ulegną zmianie.
Na każdej konfiguracji wypełnij żądane właściwości, a następnie w mepie wybierz odpowiednią konfigurację według widoków, a następnie, jak wspomniano powyżej, kliknij prawym przyciskiem myszy arkusz 1 lub 2 lub 3 itd. i wybierz żądany widok, aby napełnić wkład
Aby to zadziałało, Twój formularz musi znajdować się w pokoju, a właściwości niestandardowe muszą być połączone z Twoimi posłami, a następnie będzie działać.
Chciałbym Barta☺, jestem pewien, że byłby mi dobrą radą, ale dużo ryzykuję, jeśli rozpowszechniam informacje wewnętrzne, są nazwiska, nasze referencje materialne i klienci, w dziedzinie, w której pracuję, duch handlowy jest w tej kwestii bardzo zdecydowany. Ponieważ to ja organizuję CAD, mogę go szczegółowo opisać, jeśli chcesz.
Kiedy mówię o niestandardowych właściwościach MEP, mam na myśli właściwości MEP (.drwprp), a nie właściwości części (.prtprp).
Zdecydowałem się na użycie tych z MEP, ponieważ mamy wiele modyfikacji lub ewolucji istniejących planów, więc aby zaoszczędzić czas, zmieniam całe tło i uzupełniam tę sekcję. Wtedy nasze utwory nie są bardzo skomplikowane, ale wszystkie są różne.