Zaktualizowane właściwości niestandardowe

Witam wszystkich,

Właśnie zmieniłem formularz właściwości niestandardowych naszych części, aby dodać trochę informacji... do SAR.

Moje pytanie jest następujące, a odpowiedź jest prawdopodobnie prosta: Jak mogę zastosować te zmiany do starych części, które zamierzam zmodernizować?

Dziękuję :slight_smile:

2 polubienia

Witam
Miałem już okazję dokonywać tego typu manipulacji...
Jedynym rozwiązaniem, jakie znaleźliśmy w tamtym czasie (tak, jest trochę stary...) było wypełnianie nowych wartości za każdym razem, gdy stare monety były otwierane.
Może nie jest to najszybsze rozwiązanie, ale tak się składa, że jest zrobione dobrze.

Z drugiej strony, jeśli dodane zmienne zawsze mają te same wartości (np. nazwa firmy dla MEP), to dlaczego nie zwrócić się do BatchProperties?

Powodzenia...

2 polubienia

Cześć @erik_a :metal::skull::metal:

Myślę, że konwerter wsadowy jest tym, czego potrzebujesz.
Przetestowałem to i działa dobrze.

W przypadku właściwości dokumentu testuję opcje kopiowania.
Wydaje się, że działa również dobrze w przypadku masowego przetwarzania.

Mam nadzieję, że odpowie na twoją prośbę

1 polubienie

Dziękuję @a_eriaud i @MLG za odpowiedzi.

Rzeczywiście, kontynuując wyszukiwanie, zdałem sobie sprawę, że muszę ponownie załadować formularz właściwości osobistych, aby wiadomości były dostępne.

Nie, nie zawsze jest to ta sama wartość, ale robiąc to w partiach, może faktycznie wykonać zadanie.

Zaraz się temu przyjrzę :wink:

Dziękuję

1 polubienie

Witam;
Do przetwarzania kilku właściwości, na kilku dokumentach, polecam skorzystanie z narzędzia " Integracja " pakietu Visiativ (mycadTools).

A użycie Smartpropeties (Mycadtools również) jest znacznie bardziej " plastyczne " i " permisywne " niż forma własności Solidworks.

" Jeśli masz zamiar zapłacić małą fortunę za narzędzia MyCad, równie dobrze możesz się na to zdecydować "...

Pozdrowienia.