Cze wszystkim.
Jak powiązać nazwę konfiguracji rodziny pomieszczeń z właściwością niestandardową? (patrz załączony plik PDF).
Nie wiem, czy możemy to zrobić z SDW, czy musimy przejść przez makro.
Dziękuję za odpowiedzi.
Miłego dnia.
doc_01.pdf
Cze wszystkim.
Jak powiązać nazwę konfiguracji rodziny pomieszczeń z właściwością niestandardową? (patrz załączony plik PDF).
Nie wiem, czy możemy to zrobić z SDW, czy musimy przejść przez makro.
Dziękuję za odpowiedzi.
Miłego dnia.
Witam
W rodzinie części (która jest w formacie Excel) wystarczy połączyć właściwość z nazwą konfiguracji w Excelu (kolumna $PROPRIETE@...) za pomocą formuł Excela.
Nie wydaje mi się, aby w Solidworks istniała zmienna wewnętrzna, która pozwalałaby na bezpośrednią repatriację nazwy konfiguracji.
Dziękuję za odpowiedź @Cyril.f
Czy mógłbyś rozwinąć swoją odpowiedź, nadal nie mogę związać nieruchomości.
Nie wiem jak to zrobić.
Dziękuję.
Jak di Cyryl.f
$PROPRIETE@REFERENCE PIECE COMMERCE
Następnie w każdym wierszu wpisujesz wartość właściwości
Zaletą jest to, że możesz do tego użyć formuły Excela
Dziękujemy you@remrem
Część właściwości dotycząca tworzenia wartości jest w porządku.
Ale wtedy nie wiem, jak połączyć wartość właściwości z moimi właściwościami niestandardowymi.
Jeśli wypełniłeś każdą linię, nie musisz robić nic więcej. Chyba że zamkniesz swój segregator.
W rzeczywistości każdy wiersz w skoroszycie odpowiada konfiguracji. Tak więc każda wartość wprowadzona w Twojej kolumnie i bezpośrednio związana z konfiguracją wiersza.
OK @remrem.
Nie mogę jednak pokazać wartości właściwości w moich właściwościach niestandardowych. Trzeba dokonać jakiejś manipulacji. Ale nie wiem.
Czy są one wyświetlane we właściwościach pliku?
Użyj tej ikony: a następnie przejdź do właściwości specyficznych dla konfiguracji
Witam
Czy możesz opublikować swój artykuł, abyśmy mogli zrobić Ci samouczek???
W tabeli programu Excel musisz wpisać pierwszą komórkę = A2, a następnie przeciągnąć formułę na pozostałe komórki. Musisz także ustawić format komórek jako standardowy, ponieważ domyślnie jest to tekst.
Dsl Nie mogę otworzyć, jestem pod 2016 rokiem...
Witam;
Najprostszym sposobem jest utworzenie/wypełnienie żądanej właściwości za pomocą edytora właściwości pliku (w zakładce "Specyficzne dla konfiguracji").
Następnie, podczas ponownego otwierania tabeli programu Excel (opcja "nowy parametr" musi być zaznaczona w funkcji rodziny części ) solidworks powinien wyświetlić żądaną kolumnę.