Dobry wieczór
Nie widzę powodu, aby można było powiedzieć, że SW jest przestarzałe.
To, co wskazujesz w nieco gwałtowny sposób, jest, moim skromnym zdaniem, wynikiem fragmentarycznej analizy.
Po pierwsze, co najmniej dwa z twoich twierdzeń, że "nigdy itd..." są błędne
Myślę, że powinieneś zapytać projektantów oprogramowania w USA, którzy pokażą Ci wszystkie małe fragmenty procesów, które są już wielordzeniowe, takie jak ładowanie części.
Nie możemy oceniać przestarzałości oprogramowania na podstawie jednego kryterium, którym byłoby niestosowanie wielowątkowości. Spójrz, jak długo twój mózg sprawia, że jesteś nieaktywny w ciągu dnia z powodu intensywnego gamberge, to nie oprogramowanie działa najwolniej.
Ponieważ AV to Twoja inteligencja bardziej niż oprogramowanie.
Oprogramowanie, które jest przestarzałe, bardzo szybko znika z krajobrazu (w ciągu 40 lat widziałem ich setki, w tym bestsellery). Złoto: SW jak w Inventor, Creo itp. Korzystaj z funkcji przede wszystkim dla projektantów z wielu branż i nie tylko dla producentów bretońskich bilboquetów pod wpływem promieni gamma wiatrów Noroît. A jeśli przyjrzymy się bliżej, w ciągu dziesięciu lat zaszły znaczne zmiany w funkcjonalnościach.
Jest prawdopodobne, że nie używasz 15-tonowej ciężarówki do zakupu tabliczki czekolady pod pretekstem, że może być promocja 5 ton czekolady za jedno euro więcej. Tak więc potężna maszyna działa lepiej bez konieczności korzystania z wielu rdzeni. Z drugiej strony weź zepsuty komputer lub tablet, a zobaczysz, jak bardzo się opóźnia.
Wszyscy wydawcy oprogramowania i wiele innych firm we wszystkich sektorach integruje technologie stworzone i rozwijane przez innych, którzy nie chcą tego robić pod pretekstem, że NIH płaci za to prędzej czy później (patrz Samsung ostatnio ze swoim telefonem).
W swojej pracy używam dużych zespołów składających się z kilku tysięcy części, które poruszają się we wszystkich kierunkach (prawie skomplikowana kinematyka), a czas ładowania nie przekroczył 10 sekund od V 2015 roku.
Czas odświeżania zajmuje tylko ułamki sekundy.
Wszystko jest piękne, zrobisz mi wyrzuty!
Otóż nie!
Istnieje wiele podstawowych zarzutów, które można wysunąć pod adresem oprogramowania, którego bardzo dużą wadą, zgodnie z moim codziennym doświadczeniem, jest niewłaściwe zarządzanie pamięcią, co prowadzi do awarii lub fałszywych błędów, a nawet powoduje uszkodzenie plików. Kiedy widzę, że zaczyna się bałaganić, zamykam oprogramowanie i uruchamiam je ponownie. I wszystko wraca do normy.
Drugą krytyką, którą bym wysunął, jest niejednorodność między niektórymi funkcjami: trochę tak, jakby funkcje dodane w starszej wersji były trochę niechlujne i nigdy nie zostały ponownie przeanalizowane.
Mam ponad dwudziestoletnie doświadczenie w architekturze systemów informatycznych w dwóch bardzo dużych firmach i cóż, mogę powiedzieć, że chęć przepisania oprogramowania składającego się z kilku milionów linii kodu jest prawdziwym kłopotem, szczególnie w przypadku debugowania, więc nikt nie podejmuje ryzyka. Dzieje się tak, gdy systemy operacyjne są zamykane (IBM jest do tego przyzwyczajony). W tym przypadku używamy młynów, które konwertują stary kod, ale nikomu nie przyszłoby do głowy, aby wszystko przepisać.
Aby zakończyć informację, której możesz nie mieć, Nvidia wypuszcza pierwsze procesory graficzne dedykowane do Ray-Tracing z nową architekturą Turing, ale przede wszystkim, która wykonuje raytracing w czasie rzeczywistym, a SolidWorks jest w grze. To powiedziawszy, liczba osób, które wykonują renderowanie w prawdziwej jakości za pomocą solidworks, nie jest legionowa.
Byłem szybszy do wykonania renderowania pod modo 901 niż do użycia przodka photoview.
Obejrzyj nową wersję oprogramowania 2019 i dowiedz się, dlaczego zaczynamy oferować funkcje, które stopniowo zbliżają się do oprogramowania Nurbs. I jaki związek można znaleźć między tymi nowymi funkcjami modelowania a optymalizacją topologiczną
Amerykanie mówią, że trend nie jest przeznaczeniem.
Dzisiaj, oprócz CATIA, która gra w innej kategorii, istnieje sześć programów CAD na mniej więcej tym samym poziomie i wiele innych, które grają w trzeciej lidze.
Dla firmy, która chce przejść z oprogramowania quichemolle na tartequiche: jest to bardzo trudna decyzja, zwłaszcza w przypadku konwersji i wykorzystania starych wzorów. Nie wspominając już o czasie potrzebnym na zainwestowanie w szkolenie, aby prawidłowo korzystać z nowego oprogramowania. Porzuciłem Inventora, który miał zaporową awarię w stosunku do mojej aktywności i cóż, straciłem ponad miesiąc na opanowanie mniej więcej SW.
Kiedy masz kilkunastu pracowników i tysiące części, nie zastanawiasz się dwa razy przed zmianą.
Pozdrowienia