Purge de Workspace

Witam

Mam pytanie o "komfort"....

Współpracuję z firmą Windchill,

Czy istnieje sposób na wyczyszczenie obszaru roboczego podczas ewidencjonowania plików?

W rzeczywistości chciałbym mieć możliwość usunięcia pliku z mojego obszaru roboczego po zakończeniu pracy nad nim, ale w tym samym czasie, co zaewidencjonowanie.

Ponieważ ma tendencję do szybkiego zapełniania się!

Dziękuję

Witam

W SolidWorks istnieje opcja "usuń kopię lokalną" podczas ewidencjonowania, ale a priori nie istnieje ona w Windchill.

A priori podane jest tutaj jedyne rozwiązanie:

http://www3.eng.cam.ac.uk/DesignOffice/cad/proewild3/usascii/proe/datamanagement/to_delete_an_existing_workspace.htm

I kilka wskazówek:

Sprawdzone metody – Przestrzenie robocze

• Na koniec dnia przekaż wszystkie lokalne modyfikacje do obszaru roboczego po stronie serwera.
  • Twórz obszary robocze zgodnie z potrzebami.  Usuń je, gdy skończysz.
  • Jeśli obszar roboczy i jego zawartość nie zostaną usunięte po zaewidencjonowaniu, należy wykonać "aktualizację" obszaru roboczego przed wykonaniem większej pracy, aby upewnić się, że masz najnowsze wersje obiektów w obszarze roboczym.

http://www.3hti.com/blog/what-is-a-windchill-workspace-2

2 polubienia

Dzięki, to jest dokładnie to, czego szukam: "usuń kopię lokalną". Z drugiej strony, na Windchill nic nie znaleziono...

Twój link pokazuje, jak usunąć cały obszar roboczy, to zbyt radykalne czyszczenie, powiedzmy... ^^

Tak, jak wskazano, nadal istnieje ochrona:

"Nie można usunąć obszaru roboczego zawierającego wyewidencjonowane obiekty".

Musisz więc po prostu sprawdzić ponownie, aby upewnić się, że masz najnowszą wersję na serwerze!

I prawdopodobnie utwórz przestrzeń roboczą dla każdego projektu, aby ułatwić usuwanie plików.

W SolidWorks with PDM Workgroup dostępne jest nawet narzędzie do czyszczenia:

http://help.solidworks.com/2013/french/SolidWorks/pdmworks/HIDD_MYPDMW_CLEANUP.htm

Witam

Wydaje mi się to trochę skomplikowane. Na przodku Windchill (Intralink), aby usunąć plik z obszaru roboczego, trzeba było usunąć wszystkie zestawy nadrzędne wraz z nim. To zdecydowanie nie jest to, czego chcesz.

Ponadto, jeśli plik zostanie wywołany w innym zestawie, zostanie automatycznie załadowany ponownie.

Myślę, że najprostszym sposobem jest posiadanie kilku obszarów roboczych do zajmowania się różnymi tematami i możliwość ich usunięcia po zakończeniu.

Aby szybko posortować, możesz również wyeksportować zestaw, który chcesz zachować w nowym obszarze roboczym.

1 polubienie

Witam

Nie pasuje mi tworzenie kilku obszarów roboczych w zależności od poruszanych tematów, ponieważ często pracuję wokół jednego lub więcej silników (wielu części), które są ładowane w obszarze roboczym.

A odtworzenie jednego zmusi mnie do naładowania silników dla każdego przedmiotu...

Tak naprawdę, kiedy tworzę narzędzie w środowisku silnika i jest ono skończone, chciałbym, aby zniknęło z przestrzeni roboczej w tym samym czasie podczas odprawy. (plan+montaż+części)

Pokusiłbym się o stwierdzenie, że nie jest to możliwe!

Możesz spróbować opróżnić folder Windchill:

C:\Documents and Settings\your-login-name\Application Data\PTC\ProENGINEER\Wildfire\.wf

Obejrzyj ten samouczek:

https://www.ptc.com/view?im_dbkey=124995

1 polubienie

Tak, rzeczywiście, nie wydaje mi się to wykonalne z Windchill. Nie mogłem nic znaleźć w Centrum Pomocy Windchill

Witam

Nalegam, ale myślę, że najprostszym sposobem jest posiadanie "ogólnej" przestrzeni roboczej z zespołem silników, w których nie pracujesz.

Jeśli chcesz utworzyć nowe oprzyrządowanie, eksportujesz ten asm do nowego obszaru roboczego (eksport nie wraca przez wspólną przestrzeń Windchill o wiele szybciej) i tworzysz swoje oprzyrządowanie. Gdy wszystko będzie gotowe, zaewidencjonujesz i usuniesz ten obszar roboczy.

W ten sposób masz "czystą" przestrzeń ze swoim środowiskiem i miejscami pracy, które możesz szybko opróżnić.

2 polubienia

Pomysł @ Chamade jest, moim zdaniem, istotny, pozwala ci mieć przestrzeń roboczą specyficzną dla każdego nowego folderu i czas wolny na opróżnianie go, kiedy tylko chcesz

@+ ;-)