Czy istnieje sposób na wyczyszczenie obszaru roboczego podczas ewidencjonowania plików?
W rzeczywistości chciałbym mieć możliwość usunięcia pliku z mojego obszaru roboczego po zakończeniu pracy nad nim, ale w tym samym czasie, co zaewidencjonowanie.
Ponieważ ma tendencję do szybkiego zapełniania się!
Na koniec dnia przekaż wszystkie lokalne modyfikacje do obszaru roboczego po stronie serwera.
Twórz obszary robocze zgodnie z potrzebami. Usuń je, gdy skończysz.
Jeśli obszar roboczy i jego zawartość nie zostaną usunięte po zaewidencjonowaniu, należy wykonać "aktualizację" obszaru roboczego przed wykonaniem większej pracy, aby upewnić się, że masz najnowsze wersje obiektów w obszarze roboczym.
Wydaje mi się to trochę skomplikowane. Na przodku Windchill (Intralink), aby usunąć plik z obszaru roboczego, trzeba było usunąć wszystkie zestawy nadrzędne wraz z nim. To zdecydowanie nie jest to, czego chcesz.
Ponadto, jeśli plik zostanie wywołany w innym zestawie, zostanie automatycznie załadowany ponownie.
Myślę, że najprostszym sposobem jest posiadanie kilku obszarów roboczych do zajmowania się różnymi tematami i możliwość ich usunięcia po zakończeniu.
Aby szybko posortować, możesz również wyeksportować zestaw, który chcesz zachować w nowym obszarze roboczym.
Nie pasuje mi tworzenie kilku obszarów roboczych w zależności od poruszanych tematów, ponieważ często pracuję wokół jednego lub więcej silników (wielu części), które są ładowane w obszarze roboczym.
A odtworzenie jednego zmusi mnie do naładowania silników dla każdego przedmiotu...
Tak naprawdę, kiedy tworzę narzędzie w środowisku silnika i jest ono skończone, chciałbym, aby zniknęło z przestrzeni roboczej w tym samym czasie podczas odprawy. (plan+montaż+części)
Nalegam, ale myślę, że najprostszym sposobem jest posiadanie "ogólnej" przestrzeni roboczej z zespołem silników, w których nie pracujesz.
Jeśli chcesz utworzyć nowe oprzyrządowanie, eksportujesz ten asm do nowego obszaru roboczego (eksport nie wraca przez wspólną przestrzeń Windchill o wiele szybciej) i tworzysz swoje oprzyrządowanie. Gdy wszystko będzie gotowe, zaewidencjonujesz i usuniesz ten obszar roboczy.
W ten sposób masz "czystą" przestrzeń ze swoim środowiskiem i miejscami pracy, które możesz szybko opróżnić.
Pomysł @ Chamade jest, moim zdaniem, istotny, pozwala ci mieć przestrzeń roboczą specyficzną dla każdego nowego folderu i czas wolny na opróżnianie go, kiedy tylko chcesz