Pracuję na Solidworks 2014 i chciałbym wiedzieć, czy istnieje sposób na "usunięcie jak w AutoCAD" plików solidworks. Tak naprawdę pracuję nad projektem instrukcji montażu mebli. Ale pliki są bardzo ciężkie, więc bardzo "zwalnia", integruję wiele bloków dla wszystkich ikon sprzętowych i chciałem wiedzieć, czy istnieje możliwość zmniejszenia plików bloków lub pliku solidworks jako całości. Zaznaczam, że nie posiadam suplementu ani narzędzia do instrukcji dotyczących solidworks. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Na paskach narzędzi znajduje się zakładka analiza i analiza ekspercka, która pozwala na wizualizację projektu, a tym samym pozwala zobaczyć, gdzie i która część lub zespół jest długi pod względem czasu otwarcia
Konieczna jest również optymalizacja ograniczeń
Nie sądzę, żeby klocki dużo obciążały, ale żeby sprawdzić?
Nie ma narzędzia do minimalizacji plików SolidWorks:
Rzeczywiście możesz zrobić "zapisz jako" i działa to dobrze dla niektórych, na przykład takich, które mają wiele konfiguracji, więc wiele modyfikacji i rejestracji: u nas niektóre miały do 10 MB, a po zapisaniu jako, spadły poniżej 2 MB.
W przeciwnym razie, do zarządzania dużymi złożeniami, mogę polecić tylko 2 samouczki, które udostępniłem na Lynkoa:
Wreszcie, w niektórych przypadkach, ale jest to trochę żmudne za każdym razem, nagrywamy złożenia w częściach (z wyjątkiem poniżej > sztuk) i możemy wybrać powierzchnie zewnętrzne: ale to chyba nie odpowiada przypadku instrukcji, gdzie musimy zrobić widoki przekrojowe...
Lucas, myślę, że @paille1384 sprecyzować, że nie ma SolidWorks Composer, kiedy mówi o dodatku lub narzędziu. Co myślę, że jest dla niego wstydem, ponieważ nie miałby już żadnych problemów z rozmiarem pliku i ciężarem.