Usuwanie lub zmniejszanie plików Solidworks

Dobry wieczór 

Pracuję na Solidworks 2014 i chciałbym wiedzieć, czy istnieje sposób na "usunięcie jak w AutoCAD" plików solidworks. Tak naprawdę pracuję nad projektem instrukcji montażu mebli. Ale pliki są bardzo ciężkie, więc bardzo "zwalnia", integruję wiele bloków dla wszystkich ikon sprzętowych i chciałem wiedzieć, czy istnieje możliwość zmniejszenia plików bloków lub pliku solidworks jako całości. Zaznaczam, że nie posiadam suplementu ani narzędzia do instrukcji dotyczących solidworks. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

1 polubienie

Dobry wieczór

Jeśli dobrze rozumiem, pracujesz w Solidworks, aby tworzyć podręczniki jak w 3Dvia Composer?

Kiedy mówisz "te pliki są za ciężkie", czy masz na myśli rysunek?

W takim przypadku możesz spróbować dostosować ustawienia w zakładce "Wydajność" i "Jakość obrazu" (patrz obraz), aby poprawić szybkość urządzenia.

A tak przy okazji, jaka jest twoja konfiguracja? (używana maszyna, proces Ram itp.)

2 polubienia

Na paskach narzędzi znajduje się zakładka analiza i analiza ekspercka, która pozwala na wizualizację projektu, a tym samym pozwala zobaczyć, gdzie i która część lub zespół jest długi pod względem czasu otwarcia

Konieczna jest również optymalizacja ograniczeń 

Nie sądzę, żeby klocki dużo obciążały, ale żeby sprawdzić?

@+ ;-))

1 polubienie

Aby dokończyć to, co @Bart mówisz, prześlij nam zrzut ekranu tego, co robisz.

Aby zmniejszyć rozmiar plików programowych, musisz od czasu do czasu wykonać polecenie "Zapisz jako" zamiast po prostu "Zapisz".

1 polubienie

Witam

Nie ma narzędzia do minimalizacji plików SolidWorks:

Rzeczywiście możesz zrobić "zapisz jako" i działa to dobrze dla niektórych, na przykład takich, które mają wiele konfiguracji, więc wiele modyfikacji i rejestracji: u nas niektóre miały do 10 MB, a po zapisaniu jako, spadły poniżej 2 MB.

W przeciwnym razie, do zarządzania dużymi złożeniami, mogę polecić tylko 2 samouczki, które udostępniłem na Lynkoa:

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/gestion-des-gros-assemblages

A w szczególności na SpeedPak:

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/gros-assemblage-speedpak

Wreszcie, w niektórych przypadkach, ale jest to trochę żmudne za każdym razem, nagrywamy złożenia w częściach (z wyjątkiem poniżej > sztuk) i możemy wybrać powierzchnie zewnętrzne: ale to chyba nie odpowiada przypadku instrukcji, gdzie musimy zrobić widoki przekrojowe...

Witam

Lucas, myślę, że @paille1384 sprecyzować, że nie ma SolidWorks Composer, kiedy mówi o dodatku lub narzędziu. Co myślę, że jest dla niego wstydem, ponieważ nie miałby już żadnych problemów z rozmiarem pliku i ciężarem.

@+