Witajcie, lynkoeurs, jak się miewacie na początku tego tygodnia ?
Mam do Was pytanie dotyczące ilości w zestawieniu materiałów. Mam zespół składający się z części i części symetrycznych. To, co bym chciał , to wymusić ilość w niestandardowych właściwościach części w taki sposób, aby gdy robię zestawienie materiałów na planie w kolumnie QTE było napisane 1+1 sym. Dzisiaj zmuszam go do realizacji planu, ale chciałbym wcześniej opanować te informacje, aby ograniczyć przeoczenie. Mam nadzieję, że wyraziłem się jasno ?
Myślę, że najprostszym rozwiązaniem byłoby stworzenie właściwości "ilości" w swoim pokoju, chyba że już ją masz i stworzenie zestawienia materiałów z linkiem wskazującym na nią. Problem, który możesz mieć później, polega na tym, że jeśli pomylisz się w ilościach części, nomenklatura również będzie błędna... Godzina 9:17
@gt22, tak, ale moje arkusze są w 100% identyczne, a celem jest ograniczenie szczegółów w moim planie. Robiąc sym 1+1 uzyskuję szczegółowość jednego arkusza, ale jeśli mam 50 arkuszy, zyskuję szczegółowość 50 arkuszy.
@ac cobra 427 tak, pojedyncze arkusze muszą być automatycznie łączone , ale arkusze sym są wymuszone, stąd mój problem.
@GT22, ogólnie rzecz biorąc, jest to historia fałd (lewa i prawa część).
@Obi wan, zwykle zgadzam się z @GT22 .. w określonym limicie. Kiedy mam do czynienia z takim przypadkiem (a jest to dość regularne), nie dotykam nomenklatury.
To właśnie w momencie detalu wskazuję znak części, symetrii, ich numer laserowy i małą adnotację "UWAGA, lewa i prawa część" w kolorze czerwonym.
Po kilku poszukiwaniach nie znalazłem niczego, co mogłoby pasować , więc będę kontynuował moje hacki. Post zaczęłam od słów " jak się masz" na początku tygodnia , zakończę mówiąc, że życzę miłego weekendu.