Jakość krzywej w Solidworks Composer

Cze wszystkim

Zespół zaimportowany do Composera z bardzo postrzępionymi krzywymi, szczególnie na ilustracji technicznej. Ktoś wie, czy jest korekta jakości?
Model w solidworks miał już dość fatalną jakość krzywej, ale w CAD jest to mniej irytujące niż w renderingu. Myślisz, że krzywe pochyłe są importowane z oprogramowania lub serializowane w edytorze?

Dziękuję.

Dobry wieczór

W warsztacie  znajduje się pole wyboru antyaliasingu ,  a pod nim zakładka z ustawieniami antyaliasingu.

Cdlt powiedział:

Właściwie przetestowałem te opcje, mówiąc sobie, że to musi być to, ale antyaliasing jest bardziej podobny do antyaliasingu i działa na poziomie pikseli, a nie ogólnego wyglądu krzywizny modelu. Pozwala na lekkie rozmycie pikseli, aby linia nie została przerwana przez piksele. Muszę wygładzić krzywą, ale już nie do skali całej krzywej, która jest podzielona na 5, 6 części.

Witam

Nie mam teraz dostępu do komponowania. Może w piątek.

Aby sprawdzić, czy wygląd zależy od jakości montażu soliworks:

1. Kwestionowanie  dobrej jakości złożenia  w Solidworks
  2. Otwórz  w Composerze

To może być początek testu .

Czy masz plik kompozytora, który chcesz udostępnić?

W zależności od   naszych montaży, często pracujemy w bazie danych jakości , ale zapisujemy je w bazie danych  w wyższej jakości, aby lepiej  prezentowały się w naszej przeglądarce.

Cdlt powiedział:

Aby ustawić zespół w niskiej jakości, dzieje się to w opcjach pliku, sekcji jakości obrazu, prawda?

PCQ próbowałem ich zmieniając i nic nie pomogło.