Cze wszystkim!
Pracuję z SOLIDWORKS 2022 SP05.
Mam duże problemy z wyświetlaczem, w całym modelu. ale kiedy otwieram podzbiory, wszystko wraca do normy
Oto zrzut ekranu przedstawiający moje ustawienia wyświetlania
Dla Twojej informacji, kolega na innym stanowisku również doświadcza problemu. Jest to jedyny projekt, którego to dotyczy.
Z góry dziękujemy za Twoje hipotezy!
Witam Czy jesteś pewien, że nie masz ułożonych w stos elementów? Źle ustawione lub zagnieżdżone części?
Cześć @Le_Bidule
Jestem tego pewna! Gdyby odpowiedź była tak prosta... Ale nie, od czasu do czasu musimy walczyć!
Przy okazji dodatkowe szczegóły:
Zaczynałem od projektu z tym samym problemem
Nowo utworzona, bezproblemowa część, która została niedawno wstawiona do złożenia, ma teraz problemy z wyświetlaniem
Moja hipoteza dotyczy opcji wyświetlania zestawu globalnego. Ale nie wiem jakie.
Sylk
5 Marzec 2025 09:58
4
Cholera, miałem już takie artefakty, ale nie pamiętam jak, ani czy w ogóle je poprawiałem...
Porozmawiaj o konstruktywnej odpowiedzi
1 polubienie
W każdym razie dziękujemy za udział!
1 polubienie
Sylk
5 Marzec 2025 10:03
6
Który procesor graficzny i sterownik i czy jest taki sam na 2 stacjach?
Wyobrażam sobie, że próbowałeś już wyłączyć opcje antyaliasingu i inne ulepszone perfy.
Spróbuj zobaczyć opcję Jakość robocza niezaznaczona i/lub Użyj koloru komponentu w LCS/LCA.
2 konfiguracje sprzętowe:
16-rdzeniowy AMD Ryzen Threadripper PRO 3955WX
Karta graficzna NVIDIA Quadro RTX 4000
64,0 GB
Dla kierowców:
Posiadam wersję 556.18 sterowników NVIDIA
mój kolega ma wersję 471.41
W tej chwili nie jest lepiej. Próbuję ponownie uruchomić SOLID między południem a drugą, aby zastosować aktualizację opcji wydajności. Poprawa
Witam, wydaje mi się, że rzeczywiście jest to typowy przypadek " Poprawiona wydajność graficzna: "
Ogólnie rzecz biorąc, wraca to do normy, gdy ta opcja jest wyłączona. (związane z odpowiednim sterownikiem karty graficznej i/lub instalacją poprawki proponowanej przez Solidworks... Poprawka do ponownej instalacji po wszelkich zmianach w sterowniku). Karta RTX 4000 kwalifikuje się do aktualizacji...
https://www.solidworks.com/fr/support/hardware-certification/
1 polubienie
Ponownie! po ponownym uruchomieniu SOLID jest lepiej, ale nadal nie szaleńczo...
A antyaliasing tylko przesuwa problem! Dziwny obszar staje się normalny, a obszar, który był normalny, staje się dziwny.
I jest to nowy cios dla francuskiego gracza!