Ogólnie rzecz biorąc, wraca to do normy, gdy ta opcja jest wyłączona. (związane z odpowiednim sterownikiem karty graficznej i/lub instalacją poprawki proponowanej przez Solidworks... Poprawka do ponownej instalacji po wszelkich zmianach w sterowniku). Karta RTX 4000 kwalifikuje się do aktualizacji... https://www.solidworks.com/fr/support/hardware-certification/
FYI, ponownie zaznaczyłem opcję " Poprawiona wydajność grafiki" ponieważ miałem silne spowolnienie oprogramowania. Muszę być jednym z 1% przypadków, dla których ta opcja działa tak, jak powinna
w przeciwnym razie nadal mam początkowy problem... z opcją lub bez opcji
W przeciwnym razie spróbuj otworzyć zespół za pomocą SW rx i trybu awaryjnego w trybie " emuluj funkcje ", aby sprawdzić, czy pochodzi ze sterownika, lub w trybie " ignoruj narzędzia/opcje ", aby sprawdzić, czy jest to kwestia parametrów/opcji? Dzięki temu możliwe jest zdiagnozowanie możliwych źródeł bp!
Wypróbuj to, przesuwając opcje jakości do maksimum, pola i suwaki, do krawędzi czerwonej strefy i/lub do maksimum. Potem wszystko na minimum i uwolnione, jeśli nie lepiej.
Kolejną wskazówką jest " definicja " procesora graficznego w rejestrze:
Jakie są wartości modułu renderowania i obejść pod tym adresem: Komputer\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\SolidWorks\SOLIDWORKS 2020\Performance\Graphics\Hardware\Current