Jakość obrazu

@le gadżet
Niestety, jest to model, który musi być w stanie ewoluować w czasie, bo wciąż nad nim pracuję...
Jeśli go wyeksportuję, nie będzie już można go edytować.

Miałem dużo nadziei, ale niestety to jeszcze nie to

w Komputer\HKEY_CURRENT_USER\Oprogramowanie\Solidworks\SOLIDWORKS 2022\Performance\Graphics\Hardware\Current:

• Renderer ==> Quadro RTX 4000/PCIe/SSE2
  • Obejście ==> 0x04000000 (67108864)

z drugiej strony nie mogę znaleźć drugiego sposobu...

Tak, ponieważ wtedy możesz zarejestrować go w oprogramowaniu. Format parasolid pozwala na utratę minimalnej ilości informacji/oprogramowania. A potem to tylko do testów i nic nie kosztuje.

Przepraszamy, istnieje ukośnik odwrotny, który przeskoczył z powodu automatycznego formatowania. Jest to ta ścieżka:

Komputer\HKEY_USERS\ (nazwa użytkownika lub seria cyfr i dziwnych liter) \SOFTWARE\SolidWorks\SOLIDWORKS 2020\Performance\Graphics\Hardware\Current

Na końcu 2 ścieżek musisz mieć te same wartości.

0x04 powinno być ok, ale w końcu możemy przetestować inne.

(Uwaga: dziwne liczby to w rzeczywistości " zaszyfrowana " nazwa użytkownika)

masz rację, zrobię test, kiedy będę miał czas...
to znaczy w ten weekend niestety dla mnie :sweat_smile:

Potwierdzam, że mam te same wartości na końcu obu ścieżek

wiedziałbyś, jak mi wytłumaczyć, bo nie rozumiem :sweat_smile:

Oczywiście.
0x04000000 jest to szesnastkowy odpowiednik liczby dziesiętnej w nawiasach, która po nim następuje.
Jeśli opracujesz inne foldery, takie jak ATI Tech, zobaczysz, że wartość obejść będzie inna.
Nie jest niczym niezwykłym, że kilka procesorów graficznych od tego samego sprzedawcy ma te same obejścia.
Dlatego, zmieniając tę wartość w folderze Bieżący , oprogramowanie może zostać oszukane, aby pomyślało, że zainstalowany procesor graficzny jest certyfikowanym procesorem graficznym, a tym samym odblokować niektóre funkcje. Po tym niektóre z tych funkcji będą dobrze lub nie będą obsługiwane przez procesor graficzny, ale przynajmniej daje nam to szansę na przetestowanie.
W ten sposób mogę odblokować RealView i antyaliasing (prawie) oraz otrzeźwić ulepszone pudełko perfs, podczas gdy karta to niecertyfikowany 4090. Na razie, o ile RealView jest świetnie zarządzany, o tyle antyaliasing i ulepszone perfy są bardziej kapryśne i trzeba być sprytnym, aby radził sobie z nimi mniej więcej.

Intencją w mojej sugestii była docelowa zmiana wartości na taką, która być może byłaby bardziej " zdolna" do wspierania żądań, a dokładniej do przełamywania wszelkich ograniczeń . Ale z twoim procesorem graficznym, który jest już bardzo wydajny (mniej wydajny niż 4090, ale nie radzi sobie z tymi samymi rzeczami co quadro) i certyfikowany, nie jestem pewien, czy wiele to zmienia. Lub podaj go jako Quadro RTX A8000.

Mam nadzieję, że lepiej zrozumiesz więcej.

Prosiłbym Cię o udostępnienie swojego asm do przetestowania na mojej karcie, ale jestem dopiero w 2020 roku.

@Sylk

Dziękuję za wyjaśnienie, jest super jasne!

Jest coś, co trochę mi przeszkadza... chodzi o to, że nie mam problemu z całym montażem
W rzeczywistości jest prawie jedyny!
a jak otwieram podzespoły to wszystko działa cudownie

też nie mam żadnych problemów z wydajnością, to TYLKO wyświetlacz

i bardzo bym chciała, żeby mogła wysłać Ci mój ASM, ale mój szef nie byłby zadowolony :joy:

Dokładniej, to procesor graficzny zarządza większością wyświetlacza. Brak pamięci VRAM, nieodpowiedni lub źle zainstalowany sterownik lub inne techniki wyświetlania, które zadziałałyby w przypadku dokumentów wymagających szczególnie dużej ilości zasobów, a wyświetlacz przestałby następować.

Nawiasem mówiąc, daje mi to wyobrażenie o teście.
UWAŻAJ, ABY NIE ZAPISAĆ, a zwłaszcza wyłączyć automatyczne zapisywanie na potrzeby tego testu.

Usuń elementy/komponenty jeden po drugim, aby sprawdzić, czy w pewnym momencie wyświetlanie wraca do normy.
Albo widzisz, czy jest to ilość komponentów, albo widzisz, czy konkretny element, taki jak adnotacje, bloki lub inne, eliminuje problem po jego usunięciu.

1 polubienie

Przetestuję to tak szybko, jak to możliwe i powiem Ci!
Dzięki za leady

Dzięki temu, że daję ci wskazówki, w końcu przypomnę sobie, co zrobiłem, gdy stanąłem w obliczu tego błędu... :roll_eyes:

Zanim zacznę szukać skomplikowanych, zacznę od postawienia diagnozy za pomocą Solidworks Rx...
Wyczyść moje katalogi *. Najwyższa temp/

Następnie odinstaluj sterownik bieżącej karty graficznej, aby zastąpić go sterownikiem zalecanym przez Solidworks i skojarzyć go z proponowaną poprawką korekcyjną:
https://www.solidworks.com/fr/support/hardware-certification/

Wszystko dlatego, że Twoja wersja sterownika nie jest rozpoznawana dla Solidworks 2022...

2 polubienia

Witam
Poza tym @Maclane żaden z kierowców nie jest dobry.
Obsługiwany mini to 472.84 i musisz pozostać na sterowniku gałęzi R470 na rok 2022.
Pomocne może być również zainstalowanie poprawki.