Witam wszystkich,
W jaki sposób mogę sprawić, by części CAT skopiowanego produktu CAT były skopiowanymi częściami CATparts, a nie oryginalnymi częściami CATparts?
Z góry dziękuję.
Witam wszystkich,
W jaki sposób mogę sprawić, by części CAT skopiowanego produktu CAT były skopiowanymi częściami CATparts, a nie oryginalnymi częściami CATparts?
Z góry dziękuję.
Witam
Najlepszą praktyką jest przejście z CATIA (nie w systemie Windows) poprzez otwarcie produktu CATproduct, a następnie mojego pierwszego wyboru
1- Zakładka " Plik / Zarządzanie rekordami / (zapisz jako / propagacja katalogu)".
2- Zakładka " Plik / wyślij do/katalogu".
Teraz, jeśli chcesz to zrobić w systemie Windows.
Można zmodyfikować kolejność wyszukiwania w programie CATIA w taki sposób, aby wymusić wyszukiwanie łącza tylko w katalogu.
Narzędzia / Opcje / Ogólne / Dokumenty (Lokalizacja powiązanych dokumentów)
Tam możesz wybrać, w jaki sposób CATIA ma szukać linków podczas otwierania CATProduct, CATPart lub CATDrawings.
Folder łącza (jest to ścieżka bezwzględna zapisana w dokumencie CATIA podczas tworzenia kopii zapasowej)
Szczerze mówiąc, nie radzę się nim bawić (używamy go od czasu do czasu do rozwiązywania otwierających PB, ale to wszystko), a następnie wkładamy go z powrotem jak poprzednio!