Ilość w BOM

Witam

w nomenklaturze, aby zrobić elementy nienarysowane (klej, etykieta itp.) Wstawiam linię, modyfikuję wartość komórki Oznaczenie, ale tam, gdzie się zacina: jest to kolumna ilości, która nie chce być modyfikowana

Określam, że jestem w SW2013 SP5 i że działa w SW2013 SP3

Masz pomysł?

Dziękuję

Witam

Czy jest tak w przypadku nomenklatury już istniejącej, czy też utworzonej po wydaniu dodatku SP5?

@+

Witam

W SW2013 SP4 to również działa.

Ilość nowego wiersza, a nawet wiersza odpowiadającego istniejącemu artykułowi w zestawieniu komponentów, można zmienić ręcznie .....

Odpowiadając Coyotte'owi, jest to istniejąca nomenklatura i zmodyfikowana w SP5

Dziękuję

Witam

A więc czy Wy też macie problem z nową nomenklaturą?

Z drugiej strony nasuwa mi się kolejna uwaga, jak to się stało, że masz SP5 z 2013 roku, dla mnie ostatnim jest SP4 z 2013 roku?

@+

1 polubienie

Witam

Zrobiłem test na becie z 2014 roku. I wydaje się, że ma problem opisany dla nomenklatury dla wstawienia, że. 

Witam

Jeśli naprawdę utknie, możesz dodać puste części do swojego zespołu, które reprezentują twoje "nienarysowane elementy" , aby mieć odpowiednią ilość.

Thomas

2 polubienia

Witam

autan dla mnie, powinien był przeczytać SW2012 SP5, a nie SW2013

FYI, znalazłem problem:

Podczas modyfikowania komórki w BOM-ie wyświetlany jest komunikat z pytaniem, czy chcemy zerwać łącze.

W przypadku zaznaczenia pola wyboru "Nie pytaj" nie można już zmieniać ilości w zestawieniach produktów

odznaczając ponownie, pojawia się komunikat i jest OK

Bizard, prawda?