Cze wszystkim
Po moim poprzednim poście, w którym wyjaśniono mój projekt ( http://www.lynkoa.com/forum/3d/faire-une-conception-squelette-catia ), poradził mi, abym podzielił moje różne pytania, które tutaj zadaję.
Więc oto moje drugie pytanie:
Czy w projekcie szkieletu musimy reprezentować wszystkie elementy, które będą składały się na nasze urządzenie? (Tu jest dron)
Jeśli tak, czy mogę zmodyfikować utworzony szkielet, jeśli zdałem sobie sprawę, że zapomniałem coś dołączyć? (Na przykład podwozie)
Z góry dziękuję za odpowiedź i za poświęcony czas.
Pozdrowienia
Ju"
pl
14 Marzec 2015 21:22
2
A priori funkcja jest taka sama jak w SolidWorks, więc pokusiłbym się o stwierdzenie, że oczywiście można modyfikować jej projekt w miarę upływu czasu, gdy używa się szkieletu. Szkielet jest nawet najczęściej używany, gdy nie masz pewności co do jego ostatecznego projektu, więc wyobrażam sobie, że możesz go modyfikować po drodze.
gt22
15 Marzec 2015 17:59
3
tak, wszystko jest ruchome
Nic nie jest wyryte w kamieniu
Po prostu weź referencje elementów projektu i zmień ustawienia
próbować wymusić,
za pomocą linii, punktów i płaszczyzn
@+ ;-))
Witam
W przypadku zespołu szkielet jest częścią o małej objętości lub bez objętości.
Głównie jest to CATPart, w którym znajduje się kilka zbiorów geometrycznych zawierających referencje, płaszczyzny, punkty, parametry itp.
Dlatego bardzo łatwo jest dodać nowy zestaw (odniesienie do pociągu, ).
Dużą ostrożność należy zachować przy definiowaniu szkieletu (modyfikujemy właściwości graficzne, dodajemy kolory, nazywamy elementy).
Szukamy efektywności, na przykład:
Jeden punkt na współrzędną oferuje 3 parametry, czyli o jeden za dużo, jeśli chcesz na przykład wszczepić w płytkę
Punkt na rzucie (płaszczyzna odniesienia nad płytą) oferuje więcej niż 2 parametry.
Jeśli kilka jest wyrównanych, punkt na krzywej (prostej) oferuje tylko 1 parametr.
Możesz również wyobrazić sobie szkic ściegów, a nawet kilka wymiennych.
2 polubienia