Witam @ wszystkich,
Chciałbym poznać najlepszą konfigurację dla CATIA V5?
Ma to na celu dokonanie zakupu w przyszłości.
KOŚĆ:?
Materiał:?
Ekran:?
Urządzenie:?
Klawiatura:?
Mysz:?
Z góry dziękuję
Witam @ wszystkich,
Chciałbym poznać najlepszą konfigurację dla CATIA V5?
Ma to na celu dokonanie zakupu w przyszłości.
KOŚĆ:?
Materiał:?
Ekran:?
Urządzenie:?
Klawiatura:?
Mysz:?
Z góry dziękuję
Tutaj możesz zobaczyć minimalny wymagany sprzęt i obsługiwane karty graficzne:
http://www.3ds.com/products-services/catia/capabilities/design/advanced-surface-modeling/icem-surf/resource-center/supported-hardware/
A oto polecane stacje:
http://www.3ds.com/support/certified-hardware/
Jeśli chodzi o system operacyjny, zwróciłbym się do 64-bitowego systemu Windows 7, z co najmniej 8 lub nawet 16 GB pamięci RAM i dyskiem twardym SSD lub co najmniej 15 000 obr./min.
Jeśli chodzi o klawiatury, ekrany, myszy i preriphrics, myślę, że jest to funkcja przyzwyczajeń i gustów!
24-calowy ekran LCD o rozdzielczości 1920 x 1080 pikseli lub full HD to dla mnie minimum, z dość niskim opóźnieniem (np. <8 ms, nawet jeśli to kryterium nie jest decydujące).
Witam
Niewiele lepszy od Lucasa.
W przypadku systemu operacyjnego jest to nadal wersja Widows lub Linux "pro", równie dobrze możesz wpisać Windows, aby później mieć większe bogactwo oprogramowania (szczególnie w !! CAD). Seven pro również wydaje mi się na razie najlepszy (oczywiście 64 bity).
Pozostań przy obsługiwanej karcie graficznej, może być lepiej tylko w dniu, w którym sterownik ulegnie awarii.
Zalecają mini 8 GB pamięci RAM, jak mówi Lucas, wybierz 16.
Jest to dość "niejasna" odpowiedź, ale nie sądzę, aby istniała konfiguracja "typu", najważniejsze jest to, że ta konfiguracja idealnie Ci odpowiada.
Powodzenia
zgodnie z Twoimi potrzebami i tym, co chcesz robić
catia jest mniej chciwa niż solidworks, więc dobra stacja programowa jest odpowiednia dla catii
wyślij wiadomość prywatną do MadMax, który działa na catia z teraz doskonałą konfiguracją
Myślę, że będzie w stanie doradzić Ci zawsze zgodnie z Twoimi oczekiwaniami i potrzebami
Posiada kartę NVIDEA Quado 6000 w innych
Ale to jest duży budżet
@+ ;-))
W przypadku Catii ważną rzeczą, którą należy wziąć pod uwagę, jest fakt, że nie korzysta z wielu rdzeni. Nie ma sensu rozbijać banku na xeonie E5 o wysokiej częstotliwości, jeśli nie używasz renderera, który go wykorzystuje.
Musisz więc nadać priorytet częstotliwości, wystarczy czterordzeniowy. Pamięć podręczna jest również ważna, im wyżej w zakresie, tym jest ich więcej.
Wybór gniazda jest ważny, w niektórych przypadkach również chipsetu. Platforma LGA 2011 jest najlepszą alternatywą. Uważaj, że istnieją wersje V1, V2 i V3; Ten został właśnie wydany i nie jest kompatybilny z wersjami 1 i 2.
Core i7-4820K na płycie głównej LGA v1 lub 2 z 2011 roku kosztowałby około 400/450 E i jest to topowy komputer. Ciekawą rzeczą w 4820 jest to, że nie ma wbudowanego sterownika graficznego, cała jego moc jest wykorzystywana.
Potrzebujesz od 8 do 16 gigabajtów pamięci RAM, aby się nie denerwować, to by nie wystarczyło, mam 32, a często się przydaje! Dysk SSD do systemu to też dobra rzecz. W przypadku folderów hybrydowy dysk SSD/dysk jest w porządku (hybrydowe momentus).
Nie studiowałem jeszcze przypadku platformy v3 z 2011 roku...
Jeśli chodzi o kartę graficzną , AMD FirePro ma dobry stosunek jakości do ceny. V3800 wystarczy na średnich zestawach, a do ciężkich V7800 będzie lepiej podążał. W przypadku mojego GSXR zawiesiło to renderowanie, ale hej, rendery pod catia... lol!
Ekran, jeśli masz dobry komputer, nie powinieneś pozbawiać się 2560/1400, to prawdziwy plus! Ceny spadły i stało się to dość przystępne.