Jaki jest najlepszy sposób uruchamiania programu Inventor (między komputerami PC i Mac)?

Cze wszystkim

Mój szef oferuje mi wybór między komputerem Dell a Mac dla mojej stacji roboczej!
jak w temacie jest napisane to do uruchomienia Autodesk Inventor 2016
Prosiłbym o opinie na ten temat...

Dziękuję 

Renaud

Czy program Inventor jest zgodny z komputerami Mac? Nie widzę tego na liście aplikacji natywnych:

http://www.autodesk.fr/solutions/mac-compatible-software

1 polubienie

Nie! 

Ale możliwe jest uruchomienie komputera Mac w systemie Windows za pomocą Bootcamp i uruchomienie wszystkiego, co działa w systemie Windows.

https://support.apple.com/fr-fr/HT201258

Ok, będziesz musiał zaplanować zakup okien z boku na czas bootcampu

Nie sądzę, żeby to się wiązało.

1 polubienie

Witam.

Dla mnie nawet jeśli oznacza to uruchomienie go w systemie Windows .... Równie dobrze możesz mieć do tego dedykowaną maszynę!

Kiedyś miałem "wirtualną" maszynę z systemem Windows dla Solidworks i resztą maszyny, która działa na Ubuntu.

Nie było to hiper-hiper praktyczne (nieustanne przełączanie się z jednego na drugie), a także źródło konfliktów/błędów.

Potem nie mamy kontroli nad całym parkiem komputerowym Twojej firmy. Jeśli jest na Macu dla innych współpracowników, byłoby ciekawie, gdybyś też tam był. Tylko dla kompatybilności wymiany w plikach (arkusz kalkulacyjny, edytor tekstu itp.) i wydajnych informatyków (bądź przygotowany na to, że w przeciwnym razie "jesteś dla mnie zbyt konkretny, żebym się tobą od razu zajął")

Podsumowując, jeśli cała Twoja firma korzysta z Maca, dlaczego nie... Jeśli nie, pozostaję znacznie bardziej wątpliwy w tej sprawie i doradziłbym fajną stację Dell.

Pamiętaj też, aby spojrzeć na jego cechy, aby nie skończyć ze starą kukułką ;-)

3 polubienia

Witam

Nie znalazłem artykułu nowszego niż 2014 rok, więc pokuszę się o stwierdzenie, że nie rozwinął się zbytnio:

https://inventor4mac.wordpress.com/

https://discussions.apple.com/thread/4984294?tstart=0

I dwa filmy:

https://www.youtube.com/watch?v=-smmgD23aMA

https://www.youtube.com/watch?v=lU85EjvTyz0

Ale z tego, co widziałem, musisz trochę wiedzieć o BootCamp: jeśli już go znasz i Cię to nie przeraża, to nie jest to problem i będzie to tylko kwestia gustu!

Nie zapominaj, że dodanie warstwy emulacji nie poprawi wydajności maszyny...

Więc jeśli nie robisz tylko prostych części i zredukowanych zespołów, amha, to jest DELL odpowiedź.

1 polubienie

@Stefbeno: Amha?

@coin:

AMHA = moim skromnym zdaniem, wywodzące się z języka angielskiego:

IMHO = Moim skromnym zdaniem

2 polubienia

W przypadku złożonych modeli, złożonych zestawów form i dużych zespołów (zwykle ponad 1000 części)
System operacyjnyZalecane:
64-bitowy system Microsoft® Windows® 7 z dodatkiem Service Pack 1, Microsoft Windows 8.1¹ lub Microsoft Windows 10.
Typ procesoraZalecane:
Intel® Xeon® E3 lub Core i7 lub równoważny 3,30 GHz lub szybszy²
PamięćZalecane:
20 GB pamięci RAM lub więcej ³
Dysk twardyZalecane:
500 GB wolnego miejsca na dysku lub więcej ³
GraficznyZalecane:
Karta Microsoft® Direct3D 11® lub karta graficzna z obsługą lub wyższą ⁴
Inny
  • Napęd DVD-ROM ⁵
  • Rozdzielczość ekranu 1 280 x 1 024 lub wyższa
  • Połączenie z Internetem w celu korzystania z funkcji Autodesk® 360, pobierania z Internetu i subskrypcji dostępu Aware
  • Adobe® Flash® Player 15 ⁶
  • Microsoft® Internet Explorer® 8 lub nowszy
  • Pełna lokalna instalacja programu Microsoft® Excel 2007, 2010 lub 2013 dla funkcji iFunctions, iParts, iSet, poleceń związanych z przewodami, tworzenia zestawów/otworów gwintowanych, globalnego zestawienia komponentów, list części, tabelek poprawek, arkuszy kalkulacyjnych LED rysunków i animacji studyjnych reprezentacji pozycyjnych. Programy Excel Starter®, Office Online 365® i OpenOffice® nie są obsługiwane.
  • Do eksportowania formatów programu Access 2007, dBase IV, Text i CSV wymagany jest 64-bitowy pakiet Microsoft Office.
  • Microsoft .NET Framework 4.5 ⁷

Dla użytkowników programu Autodesk Inventor 2016 Macintosh

Obóz treningowy

Oprogramowanie Autodesk® Inventor Professional można zainstalować na komputerze Mac® znajdującym się na partycji z systemem Windows. System musi korzystać z programu Apple Boot Camp® do obsługi konfiguracji z dwoma systemami operacyjnymi i spełniać minimalne wymagania systemowe:

• Zalecane: Mac OS® X 10.10.x
  • Minimalne: Mac OS® X 10.9.x
  • Intel® Core 2 Duo lub nowszy, 3,0 GHz lub szybszy
  • Microsoft® 64-bitowy Windows® 7 z dodatkiem Service Pack 1, Windows 8.1
  • Pamięć RAM: zalecane 16 GB lub więcej;  Minimum 8 GB
  • Rozmiar partycji: zalecany 250 GB lub więcej;  Minimum 100 GB

Wirtualizacja komputerów Mac na komputerze stacjonarnym Parallels

Autodesk Inventor Professional może być używany na komputerze Mac za pośrednictwem programu Parallels Desktop for Mac bez konieczności uruchamiania systemu operacyjnego Windows bezpośrednio, dzięki czemu łatwo jest przełączać się między platformami. System musi spełniać następujące wymagania:

• Zalecane: Mac OS® X 10.10.x
  • Minimalne: Mac OS® X 10.9.x
  • Parallels Desktop 10 lub nowszy
  • Intel® Core 2 Duo lub nowszy, 3,0 GHz lub szybszy
  • Microsoft® 64-bitowy system Windows® 7 z dodatkiem Service Pack 1 lub Windows® 8.1
  • Pamięć RAM: zalecane 16 GB lub więcej;  Minimum 8 GB
  • Wolne miejsce na dysku: zalecane 250 GB lub więcej;  Minimum 100 GB

Notatki:

1. Zarówno Autodesk Inventor, jak i Autodesk Vault muszą być w tym samym języku na danym komputerze. Angielskie wersje tych aplikacji będą działać w każdym systemie operacyjnym w tym języku, a inne wersje językowe tych aplikacji będą działać w systemach operacyjnych tego samego języka.
  2. Program Autodesk Inventor LT 2016 jest zoptymalizowany pod kątem korzystania z rozszerzonych zestawów instrukcji SSE2 obsługiwanych przez procesory Pentium 4, AMD Athlon 64 i AMD Opteron. Program Inventor LT 2016 nie zostanie zainstalowany na komputerach, które nie obsługują protokołu SSE2. W tym raporcie CPUID dostępnych jest kilka narzędzi w Internecie, w tym obsługiwane instrukcje dotyczące zestawów.
  3. Autodesk zaleca ustawienia, które umożliwiają systemowi Microsoft Windows zarządzanie pamięcią wirtualną w razie potrzeby. Na dysku twardym powinno być zawsze co najmniej dwa razy więcej wolnego miejsca niż pamięci systemowej (RAM).
  4. Zapoznaj się z opublikowanymi informacjami o karcie graficznej Autodesk
  5. Napęd DVD-ROM nie jest wymagany w przypadku instalowania pobierania USB lub oprogramowania.
  6. Składniki multimedialne systemu pomocy programu Inventor, takie jak interfejs użytkownika przewodnika wideo, instrukcje uczenia się dotyczące poleceń i animacje Pokaż mnie, wymagają programu Adobe Flash Player 10. Jeśli nie jest jeszcze zainstalowany, możesz go pobrać ze strony internetowej Adobe
  7. Dostarczane przez produkt instalacyjny Autodesk.

Zobacz ten link, gdzie wszystko jest powiedziane zgodnie z wersją Autodesk Inventor

https://knowledge.autodesk.com/support/inventor-products/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/System-requirements-for-Autodesk-Inventor-2016-products.html

Zobacz również ten link Znajdź zalecany sprzęt dla Autodesk

http://www.autodesk.fr/adsk/servlet/syscert?siteID=458335&id=19240396

@+

Dziękuję Ci Moneta i .PL

W celu uzyskania odpowiedzi na te pytania przyjrzę się zatem zgodności z innymi stanowiskami.
Ale w tej chwili nie ma sieci.

Małe wyjaśnienie:

W rzeczywistości zostanę zatrudniony przez start-up, będę pracował z włoską firmą przy produkcji, a pomysł jest taki, aby być z laptopem!!

Aby w razie potrzeby móc pracować z domu, a także z Włoch.
Nawet jeśli przez większość czasu będę w biurze z 27-calowym wyświetlaczem Thunderbolt firmy Apple.

Czy powinienem preferować 17" czy 15"?

Inna sprawa, że w wymaganiach wstępnych Autodesk (patrz link) jest mowa o rozwiązaniu PC i rozwiązaniu Apple.
Zastanawiam się, dlaczego w przypadku systemu innego niż Mac zalecają inne dane.

Aż w końcu koleżanka, która dotyka komputerów, pisze mi tak: potrzebujesz 32 gigabajtów pamięci RAM i procesora I5 4690, aby być spokojnym

Czy jest ktoś, kto mógłby mnie oświecić?

https://knowledge.autodesk.com/support/inventor-products/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/System-requirements-for-Autodesk-Inventor-2017-products.html

Wreszcie mam 15-calowego MacBooka Pro z 27-calowym ekranem thunderbold.

Jeśli chodzi o urządzenia peryferyjne, bootcamp nie do końca nadąża za klawiaturą Apple i ze względów wygody wezmę klawiaturę i mysz.

Uruchomiłem temat, aby uzyskać Twoją poradę, dowiedzieć się, czy są konkretne produkty, które zmieniają Twoje życie i pozwalają Ci być bardziej wydajnym/wydajnym w swojej pracy.

Dziękuję za Twój wkład, życzę wszystkim powodzenia

Nie wahaj się za jakiś czas wyrazić opinii na temat korzystania z komputera Mac w CAD. Nie sądzę, żeby był często używany i zastanawiam się, czy jest dobrze przycięty (często jest sprzedawany jako wielki diabeł oprogramowania do rysowania mechów)

2 polubienia

więc jestem na booterze MacBooka Pro na partycji Windows
Działa dobrze