Jakiego oprogramowania użyć

Witam

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, które oprogramowanie byłoby najrozsądniejsze do stworzenia miniatury wielokąta.

Zobacz załączony przykład.

Z góry dziękuję

exemple.png

Witam

Można to zrobić za pomocą dowolnego oprogramowania, czy masz nieograniczony budżet?

SolidWOrks jest do tego zdolny, ale będziesz musiał pobawić się planami szkiców lub użyć złożonej blachy z kątownikami.

Catia jest znana z tego, że jest bardziej wydajna pod względem powierzchni, prawdopodobnie jest bardziej odpowiednia, ale jest droższa.

1 polubienie

Myślałem o oprogramowaniu w stylu blendera.

W przypadku solidworks zbyt dużo pracy.

Potrzebujesz pełnego modelu, aby móc go wydrukować w 3D.

Witam

Może więcej oprogramowania CAD, takiego jak maya lub modo. 

W tym stylu jest też 3dmax...

Za dużo pracy dla CAD!

1 polubienie

Znam Zbrush czy Cinema4D , ale trzeba to poczuć, jak to mówią!

1 polubienie

Masz rację, blender jest dobry do tego typu rzeczy!! Prosty przedmiot bez zbyt wielu półek, bez montażu ....

1 polubienie

Czy naprawdę uważasz, że szybciej jest nauczyć się nowego oprogramowania niż zrobić tę część na oprogramowaniu, które znasz?

Ale tak, Blender wygląda odpowiednio i nie jest zbyt trudny do opanowania.

Witam 

Jeśli to tylko dla zabawy, jest Tinkercad

https://tinkercad.com/

Jest bezpłatny bez instalacji i wychodzisz z stl lub obj.

1 polubienie

Mogę powiedzieć coś głupiego, ale po prostu rysując swoją figurkę bez facetyzacji, to znaczy prostymi, gładkimi kształtami, na solidach; następnie nagrywasz w STL z minimalną jakością: co samo w sobie stworzy facetyzację figurki!!

Należy to zrobić na małej części, aby zwiększyć szorstkość figurki!!:! Ale musi być w stanie działać!!

6 polubień

Z programem Paint ;)

Cóż, wychodzę...

3 polubienia

Taa Bartek schowaj się po tej odpowiedzi ;)

Próbowałem ze słabą rozdzielczością podczas przekształcania go do STL.

To nadal sprawia, że kawałek jest gładki, David.

W rzeczywistości to działa, David.

Ograniczyłem wszystko do minimum, ale zapomniałem odznaczyć automatyczne wygładzanie, no tak, tyle do zrobienia.

Wygląda więc na to, że to działa, dziękuję.

1 polubienie

Czy moglibyśmy zobaczyć podgląd tego, co narysowałeś w SolidWorks i wynik z facetyzacją stp?

Oto esej.

może to zrobić.

essais_1.png