Witam, chciałbym wykonać ten kawałek z blachy, aby można go było złożyć i rozłożyć, podstawa musi być półkolem. Próbowałem połączyć dwa poniższe szkice za pomocą narzędzia do przechodzenia fałdowania, ale bez powodzenia.
Witam, chciałbym wykonać ten kawałek z blachy, aby można go było złożyć i rozłożyć, podstawa musi być półkolem. Próbowałem połączyć dwa poniższe szkice za pomocą narzędzia do przechodzenia fałdowania, ale bez powodzenia.
Część, która jest fizycznie niemożliwa do wykonania w blasze
z wyjątkiem tłoczenia, aby pozostać w jednym kawałku
Możesz wykonać płaskie wykończenie za pomocą narzędzia o tej samej nazwie w powierzchni
@+ ;-)
Witam
Dla mnie jest to osiągalne w chrupnięciu, ponieważ nie sprawiasz, że krawędź spada. Zacząłbym od zasady wykonania stożka , a następnie wykonałbym jedno lub dwa usunięcia materiału, aby osiągnąć pożądany efekt.
Witam
Potwierdzam rozwiązanie ac cobra. Stożek wydaje mi się najbardziej odpowiedni .
Czy część, którą posiadasz, ma objętość czy powierzchnię? Jeśli jest to objętość, możesz spróbować usunąć materiał z opadłej krawędzi, a następnie złamać mały róg (od 0,5 do 45°) małej prostej części, która pozostaje na dole. Klikasz na obciążoną część, którą właśnie zrobiłeś, a następnie konwertujesz na blachę i tam powinno działać.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.