Tak, przekażę Ci informację zwrotną na temat wszystkich moich zakupów (laptop i komputer stacjonarny).
Pytanie przeznaczone dla użytkowników komputerów Mac, którzy próbowali korzystać z Solidworks na macbooku pro "Gerald lub inni użytkownicy , którzy chcą na nie odpowiedzieć"
PS: Nie chodzi o to, żeby denerwować, tylko o to, żeby mieć zdanie na ten temat.
Co o tym sądzisz: https://bizon-tech.com/us/bizonbox3-egpu.html/
"Stef Beno" rzeczywiście karty z serii Nvidia M5000, M6000, K... i karta SW idzie dalej w tym przypadku. Skontaktowałem się z firmą, po potwierdzeniu, że zostało to już zrobione przez użytkowników i korzystających z systemu Windows na swoich Mac Book Pro, Mac pro itp.
Do emulacji Fusion 8 byłby najlepszym kompromisem...
Innym problemem, który widzę, jest to, że szkoda mieć laptopa, jeśli ma on dostać zewnętrzną skrzynkę (nawiasem mówiąc, nie małą), aby zrekompensować brak, gdy istnieją zintegrowane rozwiązania (co prawda mniej "inteligentne").
Nie zapominaj, że to pudełko będzie musiało być zasilane...
Dla zainteresowanych dostępne są różne rozwiązania, w tym firma: https://bizon-tech.com/, z którą skontaktowałem się i przekazała mi następujące informacje:
dwukrotnie sprawdziłem informacje o kompatybilności, niestety Quadro M4000, M5000 i M6000 nie będą działać.
Kompatybilne są tylko te procesory graficzne Quadro: Quadro K4000, Quadro K4200, Quadro K5000, Quadro K5200, Quadro K6000.
BizonBOX 3 ma wystarczającą przepustowość, aby korzystać z dowolnego z tych procesorów graficznych na poziomie 95-97%.
Etui działające w Thunderbolt 3 o dość rozsądnych rozmiarach i pięknym designie.
(Produkt z możliwością przedłużenia gwarancji, co nie jest bez znaczenia...).
W celu porównania skontaktuję się z firmą "Sonnet", aby mieć tabelę kompatybilności kart graficznych Nvidia... i poznaj możliwości przepustowości.
Nie zaleca się używania komputerów Mac do pracy z SolidWorks. Jest to oczywiście możliwe dzięki możliwości zainstalowania systemu operacyjnego Windows na komputerze Mac. Ci, którzy używają Maca do pracy nad SolidWorks, są doświadczonymi użytkownikami Maca i używają go do wszystkiego innego. Problem polega na tym, że równoległe uruchamianie dwóch systemów operacyjnych wymaga podwójnych zasobów, a zatem możliwości maszyny będą ograniczone, zwłaszcza pamięci RAM i karty graficznej. Z drugiej strony procesor, im więcej ma rdzeni, tym niższa szybkość zegara, a SolidWorks preferuje odwrotnie, większą częstotliwość taktowania preferowaną niż wiele rdzeni. Mac oferuje czterordzeniowy lub dwurdzeniowy czterordzeniowy w swoich najlepszych maszynach. Zły wybór dla SolidWorks, który działa lepiej na szybkich dwurdzeniowych, które są również tańsze.