Jaki rodzaj przesuwu jest wymagany dla tego typu ładunku?

Dobry wieczór

Proszę, ktoś pomoże mi zrozumieć, dlaczego moje obliczenia nie działają z wymuszonym przemieszczeniem i obciążeniem zewnętrznym pokazanym na załączonym rysunku.

Gdy zaznaczam pole " Użyj relaksacji inercyjnej", pokazuje mi się następujący komunikat:

"Ostrzeżenie: W kierunku Y występuje znaczna zewnętrzna siła niewyważenia, która zostanie zrównoważona przez zastosowanie przeciwstawnych sił bezwładności. O ile model nie podlega takiej sile lub marginalnym siłom niewyważenia, zastosowanie relaksacji inercyjnej może zmienić jego charakterystykę.  Czy chcesz kontynuować?

Czy ktoś ma rozwiązanie?

Z góry dziękuję za odpowiedzi!

tige-gondole.pdf

Witam

W drugim czerwonym polu dla ruchu radianowego brakuje informacji, która nie jest wypełniona.

Jest to siła, z jaką będziesz miał obrót podczas wydłużenia ze względu na dwa kąty, które tworzą S.

Nie widzę też blokady w kierunku osiowym, co sprawia, że simu się to nie spodoba.

Musielibyśmy pokazać wszystkie parametry.

Pozdrowienia

2 polubienia

Witam

Powinieneś zobaczyć swoje drzewo konstrukcyjne symulacji, ale moim zdaniem Twój model nie jest zrównoważony i nie spełniasz już praw statyki.

W swoim ruchu nie zablokowałeś obrotu swojego pionka wokół osi, która przechodzi przez jego górny sierpowy. Ale może zrobiłeś to z inną funkcją?

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedzi!

Próbowałem zablokować obrót, nadal nie mam odpowiedzi. Wszystkie parametry znajdziesz na załączonym rysunku.

Kiedy zaznaczam pole " Użyj relaksacji bezwładnościowej", pokazuje mi się ten sam komunikat: "Ostrzeżenie: Istnieje znaczna zewnętrzna siła niewyważenia w kierunku Y, która zostanie zrównoważona przez zastosowanie przeciwstawnych sił bezwładności..."

20190212-q1r1.pdf

Witam

Szkoda, że nie wziąłeś mojej uwagi pod uwagę.

Zauważ, że to jest w porządku, ponieważ nie rozumiem twojej logiki symulacji.

Mam wrażenie, że robisz sobie węzły z pojęciem łączników.

Zanim przejdę dalej, aby ci pomóc, oto co rozumiem z twojego układu. Powiedz nam, czy to prawda.

1. Masz rurkę, która nie pojawia się na rysunku, a trójnik styka się z tą rurką. (stąd moja sugestia). Jak wieszak zwisający z rurki w szafie)
  2.  aby zapobiec wydostawaniu się elementu w kształcie litery U z rurki (którego nie widać), włóż szpilkę. Ten sworzeń pełni tylko funkcję bezpieczeństwa i nie musi interweniować w symulację, jeśli Twoja siła jest początkowo skierowana w Y. Poza bezpieczeństwem nie wzmacnia niczego, albo prawie.
  3. Kontakt stawiasz solidarnie, co nie ma sensu jeśli masz tylko jedną część, czyli . 10MEH-2960-mytest.
  4. Łącznik osi nie ma tu nic do roboty, ponieważ nie masz osi, a sworzeń nie jest przydatny do symulacji, jak już wspomniano.
  5. Relaksacja bezwładnościowa nie ma w twoim przypadku nic wspólnego, ponieważ jesteś w stanie statycznym. (dla przypomnienia = Użyj relaksacji bezwładnościowej, aby .../... Wolne ciało, które przyspiesza jak rakieta napędzana silnikiem, samolot w locie lub samochód w ruchu

W rzeczywistości wystarczy złącze na cylindrycznej części U przyspawane do rury i blokada osiowa, aby uniknąć dużego przemieszczenia i komunikatu o błędzie. Również wymuszone przemieszczenie w obrocie z radianem i osiowo (trzeci wybór na liście.

W rzeczywistości, z kołkiem lub bez, otworzysz się, gdy tylko przekroczysz określone obciążenie, a szpilka nie będzie miała wpływu na tak małą grubość.

Z drugiej strony, ignorujesz spoinę w swojej symulacji: co sprawia, że twoja symulacja jest błędna, ponieważ gdy to robisz, element w kształcie litery U i zygzakowata rura są uważane za nieskończenie solidne, co jest oczywiście fałszywe. Większość ruin w tego typu zespole pochodzi ze spawy.

Należy również określić, czy obciążenie 3500N jest wolne. Jeśli jest wolny jak zawieszony ciężarek, to będziesz miał również deformację swojej rurki zygzakowatej w sensie tendencji do otwierania zarówno kątów zygzaka, jak i zaka. To właśnie to zniekształcenie usprawiedliwia również narzucone przemieszczenie, które wam sugeruję.

Czy możesz opublikować swój artykuł, abym mógł go lepiej wyjaśnić.

Pozdrowienia

3 polubienia

Dziękuję za te wyjaśnienia!

Przepraszam, jestem nowy w SolidWorks, jeśli to proste. Przesyłam Państwu załączoną moją część w jej montażu (z dokumentem pdf wyjaśniającym mój problem). Moim celem jest sprawdzenie, czy moje dwie części wytrzymają obciążenie 3500 N (oczywiście poprzez modelowanie spoiny).

20190212-q1r1.rar

Witam

W załączonym dokumencie PDF znajdą Państwo kilka komentarzy.

Byłeś bardzo niegrzeczny, ponieważ nie dałeś mi zestawu (z kompozycją na wynos lub paczką i Go w zależności od twojej wersji SW),  ale ciekawą część. Więc się z tym zadowoliłem ;-)

Pozdrowienia

10me_sauteur_v3a.pdf

Dobry wieczór

Dziękuję za czas, który poświęciłeś na wyjaśnienie mi różnych rzeczy! Przepraszam, jeśli zaniepokoiłem Cię moją prośbą. Jak już mówiłem w moim ostatnim poście, jest to moje pierwsze doświadczenie z SolidWorks i nie wiedziałem, że istnieje kilka rodzajów kopii zapasowych. Czy to jest ten plik (w załączeniu), o który prosiłeś?

Jeszcze raz przepraszam za niewłaściwe przesłanie pliku!

10meh-2960-2.rar

Witam

Nie ma montażu, a nawet jeśli części tam są, musiałbym przerobić asm.

Powinieneś wiedzieć, że aby wysłać pliki, musisz to zrobić z zestawu (.asm), aby wykonać następujące czynności:

Z Twojego zespołu

1. Musisz zrobić PLIK
  2. Skład na wynos lub do spakowania i na wynos od 2017 roku
  3. Wybierz plik ZIP (i nie zapomnij sprawdzić załączonych wyników.
  4.  Oulla, to wszystko

Do zobaczenia :-)

PS: którą wersję SW posiadasz??

2 polubienia

Witam

Używam SW 2019, mam nadzieję, że tym razem będzie to właściwy plik.

10meh-2960-4.zip

Dziękuję, obejrzę to tak szybko, jak to możliwe jutro!! ale zanim to nastąpi, są Walentynki jako serce celu na ten dzień.

Ja też jestem w 2019 roku: łatwiej będzie wymienić się wynikiem (jeśli uda mi się uzyskać wynik :-)   )

Witam

Starałem się uprościć problem.

Czy mógłbyś mi powiedzieć, co jest nie tak? Odpowiedni dokument zostanie załączony do załącznika.

20190218---simplifie---10meh-2960.zip

Witam

Nie wiem, jak ci powiedzieć, ale twój plik

20190218--10 rano --- zmodyfikowany--- 10MEH-2960.SLDPRT

Obejmuje części, które nie są dołączone. Wskazuje również czystą ścieżkę komputera , która pokazuje, że niewłaściwie używasz pakietu i idź lub bierzesz niewłaściwą monetę.

Twój sposób to  Z:\4-KARUZELE\05-SERIA         CZĘŚCI WSPÓLNYCH itd., itp. Jak spodziewasz się wykonać pełne ładowanie komputera, do którego nie mam dostępu.

Co więcej, nie rozumiem, w jaki sposób powstałeś swoje dzieła. Ponadto twój stały obszar nie jest dobry, musisz wykonać linie separacji,  aby ograniczyć stały obszar kontaktu.
Spójrz na samouczek, który zrobiłem, to ci pomoże. https://www.lynkoa.com/contenu/les-lignes-de-s%C3%A9paration-1

Całkowicie przerób swoją część za pomocą klasycznych szkiców i wyciągnięć. Coś jest nie tak z twoim modelem, a ja nie wiem co (obecność ??? przypadku)

Jeśli nie wyślesz mi odpowiednich plików, będę zmuszony przekazać je komuś, kto jest bardziej cierpliwy niż ja.

Pozdrowienia

2 polubienia

Dziękuję za odpowiedź i czas, który mi poświęcasz!

Pozdrowienia.

Dzięki Waszym opiniom rozwiązałem swój problem!

W miejscu, w którym znajduje się korba, punkt odniesienia jest sprzężony z górnymi powierzchniami płaskiej części haka za pomocą "zdalnego ładowania". Obciążenia te tylko rozkładają obciążenie i nie dodają modelowi dodatkowej sztywności. Dla tego punktu odniesienia wszystkie tłumaczenia są stałe.

Jeszcze raz dziękujemy!

Miłego dnia.