Witam
Szkoda, że nie wziąłeś mojej uwagi pod uwagę.
Zauważ, że to jest w porządku, ponieważ nie rozumiem twojej logiki symulacji.
Mam wrażenie, że robisz sobie węzły z pojęciem łączników.
Zanim przejdę dalej, aby ci pomóc, oto co rozumiem z twojego układu. Powiedz nam, czy to prawda.
- Masz rurkę, która nie pojawia się na rysunku, a trójnik styka się z tą rurką. (stąd moja sugestia). Jak wieszak zwisający z rurki w szafie)
- aby zapobiec wydostawaniu się elementu w kształcie litery U z rurki (którego nie widać), włóż szpilkę. Ten sworzeń pełni tylko funkcję bezpieczeństwa i nie musi interweniować w symulację, jeśli Twoja siła jest początkowo skierowana w Y. Poza bezpieczeństwem nie wzmacnia niczego, albo prawie.
- Kontakt stawiasz solidarnie, co nie ma sensu jeśli masz tylko jedną część, czyli . 10MEH-2960-mytest.
- Łącznik osi nie ma tu nic do roboty, ponieważ nie masz osi, a sworzeń nie jest przydatny do symulacji, jak już wspomniano.
- Relaksacja bezwładnościowa nie ma w twoim przypadku nic wspólnego, ponieważ jesteś w stanie statycznym. (dla przypomnienia = Użyj relaksacji bezwładnościowej, aby .../... Wolne ciało, które przyspiesza jak rakieta napędzana silnikiem, samolot w locie lub samochód w ruchu
W rzeczywistości wystarczy złącze na cylindrycznej części U przyspawane do rury i blokada osiowa, aby uniknąć dużego przemieszczenia i komunikatu o błędzie. Również wymuszone przemieszczenie w obrocie z radianem i osiowo (trzeci wybór na liście.
W rzeczywistości, z kołkiem lub bez, otworzysz się, gdy tylko przekroczysz określone obciążenie, a szpilka nie będzie miała wpływu na tak małą grubość.
Z drugiej strony, ignorujesz spoinę w swojej symulacji: co sprawia, że twoja symulacja jest błędna, ponieważ gdy to robisz, element w kształcie litery U i zygzakowata rura są uważane za nieskończenie solidne, co jest oczywiście fałszywe. Większość ruin w tego typu zespole pochodzi ze spawy.
Należy również określić, czy obciążenie 3500N jest wolne. Jeśli jest wolny jak zawieszony ciężarek, to będziesz miał również deformację swojej rurki zygzakowatej w sensie tendencji do otwierania zarówno kątów zygzaka, jak i zaka. To właśnie to zniekształcenie usprawiedliwia również narzucone przemieszczenie, które wam sugeruję.
Czy możesz opublikować swój artykuł, abym mógł go lepiej wyjaśnić.
Pozdrowienia