Jaka konfiguracja zespołu dla danej konfiguracji części

Hello les Lynkoeurs

Jestem w trakcie ożywiania starej koncepcji standardowej rzeczy w domu. Jest to zespół o kilku konfiguracjach, składający się z części o kilku konfiguracjach.

Kiedy projekt został gotowy, użytkownik w tamtym czasie nie wpadł na genialny pomysł, aby powiązać ze sobą nazwy konfiguracji.

Na przykład mogę mieć zespół z konfiguracją "3 krótkie lewe schowki", który składa się z jednej konfiguracji części "xx" i innych części o innych nazwach konfiguracji.

Czy czujesz, że to nadchodzi, to zamieszanie?

Muszę utworzyć nową konfigurację. Dokonałem więc wszystkich moich małych zmian, itd itp. A kiedy ponownie użyłem standardowej części, zauważyłem mały problem o średnicy około 1 lub 2 mm. Część, o której mowa, nie ma żadnych logicznych stron (widzę, skąd właściwie bierze się błąd).... I tu właśnie pojawia się problem.

Chciałbym go zmodyfikować mając jednocześnie pewność, że nie przeszkadza innym konfiguracjom.

Wracam więc do mojego pytania: Skąd mam wiedzieć, na którą konfigurację zespołu wskazuje konfiguracja części?

W prosty lub nieco okrężny sposób nie ma to znaczenia. Ale w montażu mam około 30 różnych konfiguracji. I chciałbym w jak największym stopniu uniknąć ręcznego przeglądania ich jeden po drugim (super żmudne!)

Z góry dziękuję

Przechodząc przez rodzinę części (nawet tymczasowych), będziesz miał swoje części konfiguracyjne zgodnie z twoim zestawem konfiguracji.

3 polubienia

Witam

Klikając prawym przyciskiem myszy na część w drzewie i "konfigurując", możesz ją zobaczyć bezpośrednio, otrzymasz tę tabelę:

2 polubienia

Ho, ale to wcale nie jest głupie! Działa nawet bardzo dobrze.

Właśnie uchroniłeś mnie przed śmiercią przed komputerem, dziękuję ci z głębi mojego heart@Opiep27!

Edit: Widziałem twoją odpowiedź po @PL. Jest to naprawdę dość proste. Jak to się stało, że o tym nie pomyślałam? Cóż za brzemię!

Więc dsl @Opiep27, musieliśmy wybrać między wami dwojgiem ... i nie możemy podzielić się punktami najlepszej odpowiedzi^^ Ta od @PL i tak jest naprawdę prosta

2 polubienia