Jaki jest limit właściwości warunkowej właściwości SmartProperties?

Witam 

Czy można wstawiać funkcje programu EXCEL do właściwości Conditional właściwości SmartProperties? Jeśli tak, to czy jest to ten sam sposób, w jaki można je zapisać jako sr EXCEL?  

A może po prostu można zrobić SI(testlogical|tak|nie)?

Z góry dzięki!

Dla warunków warunkowych forma jest dobra, jak w przykładzie (test logiczny, z drugiej strony możesz zgromadzić kilka z rzędu.

To prawda, że nie jest to zbyt praktyczne, a formularz Excela jest znacznie łatwiejszy.

Oto przykład skumulowanego testu warunkowego:

IFF($Ep-Promień=1-1,3||IFF($Ep-Promień=1,2-1,3||IFF($Ep-Promień=1,5-2||IFF($Ep-Promień=2-2,6||IFF($Ep-Promień=2,5-2,6||IFF($Ep-Promień=2,5-4||IFF($Ep-Promień=3-4||IFF($Ep-Promień=4-4||IFF($Ep-Promień=4-5||IFF($Ep-Promień=5-5||IFF($Ep-Promień=5-8||IFF($Ep-Promień=6-8||IFF($Ep-Promień=8-10||IFF($Ep-Promień=10-10||IFF($Ep-Promień=1,5-2||IFF($Ep-Promień=12-10||IFF($Ep-Promień=15-10||IFF($Ep-Promień=-||Błąd Ve)

W końcu coś dość skomplikowanego do zrozumienia!

3 polubienia

Potem, jeśli zajdzie taka potrzeba, mogę ci pomóc, jeśli powiesz mi, co chcesz osiągnąć jako warunek.

Jeśli jest to wykonalne.

W przeciwnym razie, jak powiedział Coluche, powiedz mi, czego potrzebujesz, powiem ci, jak się bez tego obejść.

3 polubienia

Rzeczywiście niezbyt praktyczne

Tak naprawdę staram się stworzyć zakres wartości w części testu logicznego, na przykład:

Jeśli właściwość1 mieści się w zakresie od 00 do 09, to tak, w przeciwnym razie nie.

Próbowałem z funkcjami OU/AND oraz z > i <, ale to nie działa (mogłem użyć złej składni)

Masz pomysł?

1- Musisz mieć pewność, że pobierana wartość jest liczbowa, ponieważ 09 to więcej tekstu

2 liczba całkowita lub wynik może być z liczbą dziesiętną rzędu 2,24555.

W przeciwnym razie zasada gromadzenia iffów jest następująca.

IFF($Propri lato1=0|tak|nie) dla linii

Jeśli chcesz dokonać kumulacji, bierzesz swój 1. wiersz, kopiujesz wklej i zamiast nie, wklejasz formułę i modyfikujesz wartość.

IFF($Propri lato1=0|tak|IFF($Propri lato1=2|tak|nie))

Najprostszym sposobem jest wykonanie czystego testu

tworzysz swój kawałek z podaną wartością właściwości 1 tworzysz swoją formułę i testujesz ją ja Stworzyłem swoją formułę z 1 warunkiem, potem 2, a następnie 3... Testując na bieżąco, aby upewnić się, że nie popełnisz błędu.

Dla twojej formuły musi to być coś takiego do przetestowania.

MFW($Propri lato1>9|no|IFF($Propri lato1>=0|tak|nie))

Zasadniczo, jeśli właściwość1 >9, nie, w przeciwnym razie sprawdzamy, czy właściwość1>=0.

Nie testowane, ale powinno działać

Dziękuję!

Też myślałem o tej sztuczce, ale hej, mam 9 rodzin części, z których pierwszą, na przykład, należy znaleźć za pomocą 00,01,02,03,04,05,06,07,08,09... drugi: 10,11,12,13... itd...

Może to zająć bardzo dużo czasu

W każdym razie dziękuję za odpowiedzi!