Jakiej funkcji musisz użyć, aby się tam dostać

Witam, próbowałem zamiatania na dwóch szynach, ale to nie działa.

Robię krzywą   w czerwonym okrągłym widoku z przodu, następnie robię niebieską okrągłą krzywą  widoku z góry, aby zaokrąglić przynętę na poziomie główki, w końcu robię krzywą do zielonego okrągłego zamiatania, ale to nie działa.

Patrzę na tutoriale widzę, że muszę kilka razy odtworzyć moją zieloną okrągłą krzywą, ale jak zachować ograniczenia

Z góry  dziękuję (dopiero zaczynam)

Witam

Nie znam Rhino, ale wydaje się, że to, co chcesz zrobić, wygląda bardziej jak funkcja wygładzania niż funkcja zamiatania (przeciągnięcie jest stałą sekcją, podczas gdy wygładzanie łączy zmienne sekcje). Dlatego dobrze byłoby wykonać kilka sekcji na płaszczyznach naprzemiennych (na przykład co 20 mm, jeśli Twoja część ma 100 mm).

Z drugiej strony, zakończenie wygładzania w jednym punkcie może być problematyczne. Lepiej byłoby zakończyć na okręgu o małej średnicy i zamknąć kształt półkulą.

Aby zobaczyć opublikowane obrazy

Możemy w przejrzysty sposób zwizualizować wszystkie szkice, które mają zostać wykonane

więc po prostu zrób tak jak na zdjęciach

Czy przerobiłeś to, jak wspomniano w twoim innym pytaniu Solidworks Decoy?

Witam

Czy masz funkcję równoważną z Creo's Free Style?

https://www.youtube.com/watch?v=1C0lSz40d7o

To jest to, czego użyłbym na Creo.

S.B

1 polubienie

@ S. b to prawda, że widzę wolny styl creo

Jest to świetny sprzedawca dziennika i w + jest to maksymalna wersja z 2011 roku

Przetestowałem go już pod kątem specjalnego uchwytu.

S.B

style_libre.png
1 polubienie

Faktem jest, że wizualnie wydaje się to dość proste

Ale jak zawsze, aby wiedzieć, czy w praktyce jest to takie proste?

Dostępne są przydatne narzędzia, takie jak styczności, normalne lub wycięcia do powierzchni.

Możliwość przerobienia symetrii, co było w moim przypadku, aby następnie stworzyć bryłę, przerobić ją na klasyczny design i przerobić skorupę całości.

Po tym czasie nie powinieneś chcieć dokładnych kursów.

Jestem przekonany, że nie zrobiłbym dwa razy dokładnie tego samego.

S.B

"Patrzę na samouczki i widzę, że muszę kilkakrotnie odtworzyć moją zieloną okrągłą krzywą, ale jak zachować ograniczenia"

To właśnie chciałem powiedzieć: moim zdaniem musisz zacząć od funkcji loftu, ale będziesz potrzebował więcej "sekcji", jakie "ograniczenia" musisz zachować? 

W przeciwnym razie spróbuj z funkcją "networksrf", myślę, że może to zadziałać