Witam, próbowałem zamiatania na dwóch szynach, ale to nie działa.
Robię krzywą w czerwonym okrągłym widoku z przodu, następnie robię niebieską okrągłą krzywą widoku z góry, aby zaokrąglić przynętę na poziomie główki, w końcu robię krzywą do zielonego okrągłego zamiatania, ale to nie działa.
Patrzę na tutoriale widzę, że muszę kilka razy odtworzyć moją zieloną okrągłą krzywą, ale jak zachować ograniczenia
Nie znam Rhino, ale wydaje się, że to, co chcesz zrobić, wygląda bardziej jak funkcja wygładzania niż funkcja zamiatania (przeciągnięcie jest stałą sekcją, podczas gdy wygładzanie łączy zmienne sekcje). Dlatego dobrze byłoby wykonać kilka sekcji na płaszczyznach naprzemiennych (na przykład co 20 mm, jeśli Twoja część ma 100 mm).
Z drugiej strony, zakończenie wygładzania w jednym punkcie może być problematyczne. Lepiej byłoby zakończyć na okręgu o małej średnicy i zamknąć kształt półkulą.
"Patrzę na samouczki i widzę, że muszę kilkakrotnie odtworzyć moją zieloną okrągłą krzywą, ale jak zachować ograniczenia"
To właśnie chciałem powiedzieć: moim zdaniem musisz zacząć od funkcji loftu, ale będziesz potrzebował więcej "sekcji", jakie "ograniczenia" musisz zachować?
W przeciwnym razie spróbuj z funkcją "networksrf", myślę, że może to zadziałać