Witaj Jerome polecam ten, którego używam: logitech m 705. Jest bezprzewodowy, na pewno trochę cięższy niż przewodowy, ale bardzo szybko się do niego przyzwyczajasz.
myślę, że nie ma specjalnej myszy CAD, jest mysz, która pasuje do twojej dłoni.
W różnych poprzednich postach bardzo często mówimy o logitechu i jest to trochę odniesienie.
Podobnie jak niektórzy moi koledzy z klasy zdecydowałem się na MX Revolution, a następnie przeszedłem do wydajności, ale ponieważ mam DUŻĄ RĘKĘ i moja rewolucja już nie istniała, a koszt wymiany baterii nie był interesujący.
Dla mnie najlepsza mysz to ta, która nie szkodzi rączce, przyciski pozostają fajnymi opcjami, jeśli nie chcesz korzystać z klawiatury
Na poziomie myszy, jak wspomniano wcześniej, za pomocą przycisków szybko się do tego przyzwyczaisz. Zdecydowałem się na wydajność logitech MX i nie zawiodłem się, jest ładny, choć trochę duży. Ale z nią nie mam już bólu w nadgarstku i to dobrze
Tak naprawdę szukam głównie myszy, która ma następujące cechy:
- Kliknięcie środkowym przyciskiem myszy na kole nie jest zbyt mocne. Tak proste, jak kliknięcie prawego lub lewego przycisku.
- koło z prawdziwymi nacięciami (aby nie zmieniać wycięcia po kliknięciu na koło).
- Zapomniałem: jestem wysoki i mam duże dłonie.
Mam w domu MX performance i uważam, że kliknięcie na kierownicy jest zbyt mocne. Mógłbym przesunąć "kółko klikania" na konfigurowalny przycisk, ale nie bardzo mi się to podoba, bo często zmieniamy stacje robocze między kolegami i wszyscy wolimy mieć tę samą konfigurację.
Myszy biurowe spełniły moje oczekiwania 10 lat temu, ponieważ były bardzo dobrej jakości. W dzisiejszych czasach ten typ myszy ma zwykle bardzo słabej jakości kółko + kółko do klikania.
Przetestowałem moją osobistą wydajność MX w pracy.
I przekazałem go 2 kolegom.
Moja ocena:
- Bardzo ładne dla mojej dużej ręki.
- Nie uważam, żeby jego waga była problemem. Uważam nawet, że jest dość lekki, biorąc pod uwagę jego duży rozmiar.
- kliknięcie na kółko: Uważam to za godne ubolewania: musisz bardzo mocno naciskać, aby uzyskać niepewny wynik. Stąd ogromna rozbieżność w stosunku do lewego i prawego kliknięcia, które są całkiem normalne.
Opinia moich kolegów:
- Nie są też pakowane.
Czy ktoś ma mysz przewodową LOGITECH M500?
Wydaje się, że dobrze nadaje się do dużych dłoni, ale mam wrażenie, że to ta sama kierownica, co w MX performance. Blister uniemożliwia przetestowanie kliknięcia w sklepie...