Którą mysz powinienem wziąć za CAD za mniej niż 50 €?

Witam

Muszę zmienić mysz w moim komputerze.

Czy masz model, który mógłbym mi polecić w tej chwili do użytku biurowego i CAD za mniej niż 50 €?

Nie ma znaczenia, czy to przewodowo, czy bezprzewodowo, a ja też mam duże dłonie... :)

Dziękuję!!

Witam

Używam "wiśni" od dłuższego czasu i jest tani (około 15€) i działa cudownie.

https://www.compufirst.com/cherry-mw-2400-souris-2-4-ghz-noir/fiche_prod.do?prodId=2226977&drtf=1720&gclid=EAIaIQobChMIv_mmyqaM7QIVApzVCh3KlwnpEAQYAyABEgJDvfD_BwE

@+.

AR

2 polubienia

Witam

Dla mnie to standardowy przewodowy Dell MS116 więc podstawowe 3 przyciski... I działa bardzo dobrze, moim zdaniem nie trzeba się uśmiechać do "astronauty".

Pozdrowienia

3 polubienia

Witam

Zdecydowałem się na mysz, która była nieco bardziej ergonomiczna, ale nie była pionowa:

https://fr.rs-online.com/web/p/souris/1759914

Jest to model bezprzewodowy, którego używam z akumulatorami.

Na początku obsługa jest trochę zagmatwana, ale bardzo szybko można się do tego przyzwyczaić. Od tego czasu nie odczuwam żadnego bólu w łokciu.

Pozdrowienia.

win_20201118_17_01_40_pro.jpg
1 polubienie

Dobry wieczór

Używam dwóch myszek jednocześnie!   ;-)

Mysz z 3 przyciskami (logitech basic) w lewej ręce do szkicu i mysz 3D SpacePilot pro firmy 3Dconnexion do wszystkiego, co związane z powiększaniem i obracaniem (podróżując do klienta z laptopem używam pokrętła Microsoft Surface Dial). Używam też klawiatury z wieloma skrótami.
Próbowałem użyć myszy Evoluent Mouse, o której mówi się, że jest ergonomiczna, ale o wiele za ciężka, więc porzucona (oprócz kłopotów z instalacją).

Pozdrowienia

W zasadzie wolę myszy przewodowe, pozwala to uniknąć wyczerpania baterii w niewłaściwym momencie....

W biurze używam myszy Microsoft M4500, po prostu zmień konfigurację bocznego przycisku na środkowy klik zamiast kółka Jej jedyną wadą jest "gumowy" pałąk, który źle się starzeje wraz z moim potem.
W domu jest to Logitech M500, który jest dla mnie jeszcze wygodniejszy (kształt, materiał, możliwość prostego przełączenia z koła z karbowanym na wolny), a nawet modyfikacja przycisków.

Dwójka przetrwała kilka lat.

2 polubienia

Witam

podobnie jak @stefbeno używam Logitech M500, z powodów, które podał + boczne przyciski, o których zapomniał wspomnieć i które moim zdaniem są niezbędne do nawigacji w folderach (powrót do / następny).

Niestety, mysz jest zbyt często narzędziem pracy zaniedbywanym przez pracodawców/szefów, podczas gdy jest naszym głównym narzędziem pracy.
Byłbym nawet ciekawy, ile kliknięć i kilometrów przebyto w ruletce podczas pracowitego dnia rysowania.

1 polubienie

Witam

logitec G402. Podoba mi się przyczepność i lekkość.

Mysz nie powinna być zbyt mała (zaciśnięta ręka i szybki ból) Wolę mysz przewodową, uważaj na modele zasilane bateryjnie, 1 jest w porządku, 2 zbyt mocno obciąża mysz, a waga może szybko sprawić, że praca będzie niewygodna.

Nie mogę się przyzwyczaić do pionów.

Jak wspomniano powyżej, mysz jest bardzo ważnym elementem, jednak istnieją bardzo dobre tanie modele.

1 polubienie

Witam

W pracy mam połączenie 3d, jest świetne jak myszka ale drogie.

W domu pracuję z przewodowym Logitechem M500, który jest zbyt ciężki i precyzyjny pod względem ruchu.

Pozdrowienia