Witam
Nasze biuro projektowe zakupiło wersje 2016, aby zaktualizować zainstalowane "stare 2011".
Co mi radzisz, żeby ta "ewolucja" się udała?
Odinstalowanie starej wersji z ponowną instalacją nowej jako "pierwszy raz" czy instalacja z aktualizacją istniejącej wersji?
Czy lepiej zainstalować nową wersję bezpośrednio w SP2 czy SP0, a następnie SP1 i SP2, aby zakończyć?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Witam
Aby uzyskać czystą instalację, radzę odinstalować starą wersję Solidworks, nawet jeśli w dzisiejszych czasach instalowanie oprogramowania jako "aktualizacji" stanowi coraz mniejszy problem.
Możesz także ręcznie usunąć ostatnie pozostałe katalogi, aby uniknąć potencjalnie nieużywanych plików.
Możesz jednak zainstalować swoją wersję bezpośrednio w SP2, automatycznie zrobi to za jej pośrednictwem.
Mam nadzieję, że odpowiedziałem na twoje pytanie.
Pozdrowienia
6 polubień
pl
7 Kwiecień 2016 13:29
3
Witam
Bezpośrednio SP2! A nowy obiekt będzie czystszy.
6 polubień
g
7 Kwiecień 2016 13:42
4
Witam, zobacz ten temat!
http://www.lynkoa.com/forum/solidworks/maj-solidworks-2016-pro-licence#answer-629501
Yoan.pacquelet wprowadził kompletną procedurę, aby wykonać czystą instalację.
I oczywiście polecam również SP2.
Pozdrowienia
1 polubienie
Tak jak moi akolici. Jest to źródło przyszłych błędów, aby wykonać prostą aktualizację
3 polubienia
Jeśli możesz zainstalować SP2 lub poczekać na 3 jak gt22 i thom@s powiedzmy, zapytaj BART o błędy SP0 lub PS1
1 polubienie
gt22
7 Kwiecień 2016 14:05
7
Zawsze słyszałem od poinformowanych użytkowników
(nie sprzedawcy, dobrze trafiłeś ;-))
poczekaj, aż dodatek SP3 zacznie działać z ...................................
@+ ;-)
2 polubienia
thoms
7 Kwiecień 2016 14:43
8
+1 z GT22
poczekaj na SP3 lub nawet SP4!
Osobiście dobrowolnie zawsze mam rok zaległości w stosunku do nowych wersji...
3 polubienia
Dziękuję za odpowiedzi.
Więc zamierzam postępować zgodnie z twoją radą z instalacją SP2 po usunięciu starych plików.