Która wersja SP dla nowej instalacji SolidW2016

Witam

Nasze biuro projektowe zakupiło wersje 2016, aby zaktualizować zainstalowane "stare 2011".

Co mi radzisz, żeby ta "ewolucja" się udała?

Odinstalowanie starej wersji z ponowną instalacją nowej jako "pierwszy raz" czy instalacja z aktualizacją istniejącej wersji?

Czy lepiej zainstalować nową wersję bezpośrednio w SP2 czy SP0, a następnie SP1 i SP2, aby zakończyć?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Witam

Aby uzyskać czystą instalację, radzę odinstalować starą wersję Solidworks, nawet jeśli w dzisiejszych czasach instalowanie oprogramowania jako "aktualizacji" stanowi coraz mniejszy problem.

Możesz także ręcznie usunąć ostatnie pozostałe katalogi, aby uniknąć potencjalnie nieużywanych plików.

Możesz jednak zainstalować swoją wersję bezpośrednio w SP2, automatycznie zrobi to za jej pośrednictwem.

Mam nadzieję, że odpowiedziałem na twoje pytanie.

Pozdrowienia

6 polubień

Witam

Bezpośrednio SP2! A nowy obiekt będzie czystszy.

6 polubień

Witam, zobacz ten temat!

http://www.lynkoa.com/forum/solidworks/maj-solidworks-2016-pro-licence#answer-629501

Yoan.pacquelet wprowadził kompletną procedurę, aby wykonać czystą instalację. 

I oczywiście polecam również SP2.

Pozdrowienia

1 polubienie

Tak jak moi akolici. Jest to źródło przyszłych błędów, aby wykonać prostą aktualizację

3 polubienia

Jeśli możesz zainstalować SP2 lub poczekać na 3 jak gt22 i thom@s powiedzmy, zapytaj BART o błędy SP0 lub PS1

1 polubienie

Zawsze słyszałem od poinformowanych użytkowników

(nie sprzedawcy, dobrze trafiłeś ;-))

poczekaj, aż dodatek SP3 zacznie działać z ...................................

@+ ;-)

2 polubienia

+1 z GT22

poczekaj na SP3 lub nawet SP4!

Osobiście dobrowolnie zawsze mam rok zaległości w stosunku do nowych wersji...

3 polubienia

Dziękuję za odpowiedzi.

Więc zamierzam postępować zgodnie z twoją radą z instalacją SP2 po usunięciu starych plików.

Dziękuję za odpowiedzi.

Więc zamierzam postępować zgodnie z twoją radą z instalacją SP2 po usunięciu starych plików.