Jakie są metody tworzenia części 2, która jest symetryczna do części 1 na pośrednim poziomie drzewa budynków?

Witam

Dla jasności, oto schemat: 

Zasadniczo mam wspólny rdzeń między dwiema symetrycznymi częściami, a następnie chcę dodać funkcje do każdej z nich.

Wyobrażałem sobie, że jedna część zostanie utworzona przez symetrię drugiej części w stanie pośrednim.

W przeciwnym razie z symetrycznymi ciałami w tym samym pomieszczeniu, ale spowoduje to problemy podczas rysowania.

A może pojedynczy pokój z dwiema różnymi konfiguracjami?

Co myślisz? Jakie są najlepsze metody?

Dziękuję

symetry-from-a-specific-point-of-another-part.png

Witam

Możesz utworzyć konfigurację "Symetria" w swojej "Części 1" z funkcją symetrii z "Funkcji 7", usuwając następujące funkcje, i utworzyć "Część 2" z częścią pochodzącą z "Część 1" w konfiguracji "Symetria".

3 polubienia

Po wykonaniu funkcji 7 symetryzujesz swój utwór, zrywając ogniwa z pierwszym. Z drugiej strony, jeśli zmodyfikujesz 1, nie zmieni to już 2.

Z drugiej strony, nie bardzo widzę w tym sens, chyba że jest to fragment wielobryłowy.

1 polubienie

Dziękuję za te odpowiedzi!

Rzeczywiście, celem nie jest zerwanie więzi z oryginalną częścią.

Zarządzanie konfiguracją działa. Następnie należy utworzyć dwa arkusze na rysunku i określić konfigurację używaną dla każdego widoku.

Uważam, że posiadanie dwóch oddzielnych plików części, z których każdy ma swój plik rysunku, byłoby czystsze.

Nie można zerwać linku podczas tworzenia części "Part 2" pochodzącej z "Part 1" w konfiguracji, która idzie dobrze.

1 polubienie

Witam

Najczystszym sposobem byłoby stworzenie konfiguracji swojego pokoju.

1 polubienie

W przeciwnym razie utworzysz część, która będzie symetryczna w innym ciele, a następnie połączysz swoje 2 bryły.

Pozwala to na sprawienie, aby symetria ciała była symetryczna.

1 polubienie

Witam

Podobnie jak wszyscy inni, tworzenie konfiguracji wydaje mi się poprawne. Ale możesz również sklasyfikować funkcje swojej części symetrii w folderze, aby oddzielić używane funkcje między 2 częściami i uzyskać bardziej czytelne drzewo.

1 polubienie