Które wersje oprogramowania są kompatybilne z Enterprise PDM

Witam

Czy starsze wersje oprogramowania są kompatybilne z e-pdm 2014?

Przykład: Czy zestaw części programowych z 2006 roku może wzbogacić e-pdm z 2014 roku?

Czy muszę otworzyć części lub złożenia, a następnie zapisać je w wersji SW 20 ?Zanim umieścisz je w e-PDM 2014?

Dziękuję

Pozdrowienia

quelles_sont_les_versions_de_sw_compatibles_avec_enterprise_pdm.pdf

Witam

EPDM jest kompatybilny ze wszystkimi typami plików, w tym z plikami, które nie są SolidWorks.

Jeżeli w plikach SolidWorks nie zostały wprowadzone żadne zmiany, nie ma potrzeby przekazywania ich do PDM, a więc nie ma potrzeby wykonywania konwersji.

1 polubienie

Jak @Lucas.

Podana przez Ciebie tabela dotyczy kompatybilności między oprogramowaniem: EPDM musi być w wersji równoważnej lub 2 lata starszej niż oprogramowanie .

1 polubienie

Witam

To nie jest to, co mówi oficjalny dokument SW, który załączyłem do mojego pierwszego pytania.

W przypadku, gdy nie mamy wersji plików e-pdm i SW 2006. Czy będą one kompatybilne z e-pdm 2014?

Pozdrowienia

Fouch powiedział:

Jeśli pracujemy z SolidWorks 2006, nie  : Myślę, że to implementacja w SolidWorks (dodatek) nie zadziała, ale nadal musimy być w stanie umieścić je w PDM dzięki zewnętrznemu oprogramowaniu.

Jeśli używasz plików SolidWorks 2006 z nowszą wersją SolidWorks, tak, jak wskazałem w mojej pierwszej odpowiedzi.

Tak, pliki SW2006 mogą być przechowywane w stanie EPDM 2014.

Z drugiej strony , nie będziesz w stanie ich uaktualnić, ponieważ aby je rozwijać, będziesz potrzebować minimum SolidWorks 2013, a kiedy otworzysz te pliki do modyfikacji, SolidWorks przekonwertuje je za Ciebie.

1 polubienie

Załączam małą tabelę podsumowującą kompatybilność między Solidworks a EPDM

Ogólnie rzecz biorąc, EPDM obsługuje poprzednie trzy wersje SolidWorks

compatibilitswepdm.png
1 polubienie

Aby uzupełnić moją odpowiedź:

Jeśli plik 2006 zostanie otwarty w programie programowym 2012 i odczyt i zapis, zostanie zaoferowany do zapisania, a tym samym przekonwertowany na 2012. Ale jeśli nie zostanie zarejestrowany, pozostanie w 2006 roku.

Żeby było jasne: jeśli pracujesz tylko z SW 2012, nie ma problemu.

Jeśli chcesz nadal używać niektórych plików z oprogramowaniem programowym 2006, po prostu ich nie zapisuj, ale mogą znajdować się w nowszym PDM.

1 polubienie

Nadal nie rozwiązane? ^^

Dziękuję za te wszystkie odpowiedzi. Teraz mam odpowiedź.

Pozdrowienia