Czy ktoś może przerobić plik . RFN w . Oczyszczalnia ścieków lub . IGS?

Witam wszystkich, kończy mi się czas. Podczas badania poprosiłem dostawcę o plik 3D pompy i po tygodniu otrzymałem plik. RFA, którego nie mogę otworzyć w solidworks 2012. Poprosiłem o to ponownie w formacie STEP lub IGS, uruchomiłem go ponownie kilka razy, ponieważ jest to pilne, ale jeszcze nic nie otrzymałem i muszę sfinalizować 3D i zrobić rysunek. Czy ktoś ma to, czego potrzeba, aby mi pomóc i przesłać mi mój plik w formacie, który solidworks może otworzyć?

Z góry dziękuję.

E.DOUCET

ksb_etablocgphorizontal265210008016010080170252121612165021611111531128976900118.zip

Proszę mi wybaczyć, zrobiłem zły plik, właściwy do konwersji to ten

ksb_etablocgphorizontal265210008016010080130252111611165021611515133112898940011.zip

Jest to plik, który otwiera się w programie Revit.
Nie mam nic do roboty, ale kiedy otworzyłem zip, zobaczyłem, że jest to plik pochodzący z Cadenas, więc przechodząc do https://b2b.partcommunity.com/3d-cad-models/, powinieneś znaleźć to, czego szukasz (właśnie wpisałem w wyszukiwarkę "Etabloc GP Horizontal 2652100-080" i dały mi wyniki).

O ile się nie mylę, producentem jest KSB, więc tam to się dzieje: https://b2b.partcommunity.com/3d-cad-models/?info=ksb

1 polubienie

Rzeczywiście, jest to produkt, który można pobrać przez Padenas, próbowałem to zrobić, ale jest wiele opcji do skonfigurowania i oczywiście dostawca nie chciał mi podać wszystkich parametrów do konfiguracji pompy. Jeśli przyszedłem tu prosić o pomoc, to dlatego, że utknąłem...

Trzeba było przyznać, że biorąc pod uwagę pytanie, nie było to łatwe.
Nazwa pliku podaje odniesienie do produktu, wiedząc, że generalnie wyświetla się on w miarę wybierania opcji, powinieneś być w stanie odtworzyć swój model i dodatkowo będziesz znał cechy charakterystyczne (które normalnie powinny pojawić się w ofercie handlowej).

Revit nie jest powszechny (na tym forum), jest bardziej używany w budownictwie.

1 polubienie

I cóż nie, przy całej dobrej woli na świecie, ponieważ sprzedawca nie chce mi podać wszystkich cech i daje mi tylko uproszczone odniesienie, nie mogę ustawić modelu. Jest to pompa, którą kupił mój poprzednik i nie mam żadnych informacji, tylko to s**** odniesienie. Zadzwoniłem nawet do KSB, które nie mogło mi pomóc, ponieważ referencja, którą otrzymałem, jest referencją sprzedawcy.

Nieważne, pobieram REVIT...

STOP, jest prostszy sposób: w zipie znajduje się dwg, który jest znacznie większy, to dwg3d. wpływa do SW i jest dobrze.

Tak jak zrobiłem to do testów, załączam go

ksb_etablocgphorizontal.zip
1 polubienie

OK, dziękuję, nie zauważyłem, że istnieje plik dwg3d. Udało mi się więc otworzyć go w mojej wersji z 2012 roku.

Dzięki za pomoc.